Times of Suriname

Nieuw-Zeeland en Australië winnen in WK-kwalificat­iereeks

-

VOETBAL - Nieuw-Zeeland heeft dinsdag dankzij Ryan Thomas een belangrijk­e overwinnin­g geboekt in de strijd om een WK-ticket. Australië was met 2-0 te sterk voor de Verenigde Arabische Emiraten.

Nieuw-Zeeland versloeg Fiji in het eigen Westpac Stadion in Wellington met 2-0 en gaat door naar de laatste play-offronde in Oceanië.

Thomas zette de ploeg van bondscoach Anthony Hudson in de 27ste minuut met een schot van net buiten het zestienmet­ergebied op voorsprong. In de tweede helft was de aanvaller opnieuw trefzeker. Ditmaal kopte hij de bal langs Fiji-keeper Beniaminio Mateinaqua­ra. Drie dagen geleden was Nieuw-Zeeland ook al te sterk voor Fiji. Toen eindigde het duel in 0-2. Chris Wood en Marco Rojas zorgden voor de doelpunten. Thomas was in dat duel nog invaller. Door de overwinnin­g sluit Nieuw-Zeeland poule A af als groepswinn­aar. NieuwCaled­onië en Fiji kunnen het land niet meer achterhale­n. Nieuw-Zeeland neemt het in de volgende ronde van de kwalificat­ie op tegen de winnaar van groep B, waar Tahiti de beste papieren heeft. Het land won twee van de drie wedstrijde­n. De twee andere landen in die poule zijn de Salomonsei­landen en PapoeaNieu­w-Guinea.

Het land dat de tweekamp tussen de groepswinn­aars winnend weet af te sluiten, speelt in november over twee wedstrijde­n tegen de nummer vijf van Zuid-Amerika. De winnaar van die wedstrijd verovert een ticket voor het WK in Rusland.

Australië boekte in Sydney een 2-0 overwinnin­g op de Verenigde Arabische Emiraten. Jackson Irvine en Mathew Leckie zorgden voor de doelpunten.

De Australiër­s blijven door de overwinnin­g op de derde plek in groep B van de Aziatische kwalificat­iezone staan. Koploper in die poule is Saudi-Arabië. De ploeg van Bert van Marwijk heeft dertien punten. Japan is de nummer twee. Beide landen komen later op dinsdag in actie. De eerstvolge­nde wedstrijd van de ‘Socceroos’ is op 8 juni. Dan nemen ze het in eigen huis op tegen SaudiArabi­ë.

Mahdi Ali, de bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten, besloot direct na de nederlaag in Australië om ontslag te nemen. (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname