Times of Suriname

Belgiëgeef­tvoorspron­guithanden

-

VOETBAL - De nationale ploeg van België heeft een zege op Rusland door de vingers laten glippen. De Rode Duivels stonden gisteravon­d bij rust met 1-3 voor en leken uiteindeli­jk met 2-3 te winnen in Sochi, maar in de blessureti­jd maakte Aleksandr Bukharov er nog 3-3 van. De eerstvolge­nde interland van België is die tegen Estland op 9 juni.

Rusland wist sinds het uiteen- vallen van de Sovjet-Unie nooit meer van België te winnen en ook deze keer zat er dus geen zege in voor Sbornaya. Het team van bondscoach Stanislav Cherchesov begon nog wel zo goed in de Fisht Arena, want Viktor Vasin opende na drie minuten met een intikker de score. Daarna was het echter lange tijd alleen maar België dat de klok sloeg en men ging uiteindeli­jk ook rusten met een ver- diende 1-3 voorsprong. Kevin Mirallas benutte een strafschop na een domme overtredin­g van Roman Neustädter en Christian Benteke scoorde met twee kopballen.

In de tweede helft bleef België het balbezit domineren, maar het team van bondscoach Roberto Martínez scoorde niet meer. Onder anderen Toby Alderweire­ld kreeg een goede mogelijkhe­id, maar de verdediger schoot naast. Aan de andere kant kwam Rusland er zo nu en dan uit: nadat een treffer van Bukharov vanwege buitenspel al was afgekeurd, maakte invaller Aleksei Miranchuk er na een combinatie met Bukharov 2-3 van. Rusland leek echter genoegen te moeten nemen met een minimale nederlaag, maar Bukharov bezorgde het gastland van het aankomende WK toch nog een gelijkspel. (VZ)

??  ?? Christian Benteke van België probeert langs een tegenstand­er te gaan. (Foto: De Telegraaf)