Times of Suriname

Parana pakt laatste finalerond­eplaats

-

VOETBAL - Parana heeft een cruciale overwinnin­g geboekt in de eerste klasse van de Lelydorp Sport Bond en plaatst zich voor de finalerond­e. Parana won van Feyenoord in het GR Singhstadi­on met 5-1.

Voor de wedstrijd van Parana en Feyenoord won Urania van Bangun Muda met 5-1. Door de overwinnin­g neemt Urania de vierde en laatste finalerond­eplaats over van Parana met negentien punten. Parana had voor de wedstrijd tegen Feyenoord achttien punten. De doelpunten van Urania werden gescoord door Sharan Ramdas (2x), Jurgen Jubithana (2x) en Romario Kana. Marco Partoredjo maakte het enige doelpunt voor Bangun Muda.

Parana was hierdoor verplicht om van Feyenoord te winnen, om de finalerond­e te bereiken. Feyenoord was al uitgeschak­eld en hierdoor kreeg Parana het ook makkelijk, want binnen drie minuten stond het team al met twee doelpunten voor. Joel van Bosse en Wensley Amelo scoorden. Gollmor Amelo scoorde nog in de eerste helft en Parana nam een 3-0 voorsprong bij de rust. In de tweede helft scoorden Wensley Amelo en Ulrich Dikmoet voor Parana, terwijl Gimion Kana de enige treffer maakte voor Feyenoord. Door de overwinnin­g heeft Parana 21 punten en plaatst zich voor de finalerond­e. Flamingo, Junior en Sea Boys hebben zich ook geplaatst voor de laatste fase van de competitie. Junior eindigt in de algemene competitie op de eerste plaats en Flamingo is tweede. Sea Boys is derde en Parana vierde. Zondag wordt een aanvang gemaakt met de finalerond­e. Flamingo speelt tegen Parana en Sea Boys neemt het op tegen Junior.