Times of Suriname

Yellow Birds wint in thriller van Yelyco 1

-

VOLLEYBAL - Yellow Birds moest tot het uiterste gaan om de eerste play-offswedstr­ijd in de dameshoofd­klasse van de Surinaamse Volleybal Bond op zijn naam te krijgen. In de Ismay van Wilgenspor­thal won Yellow Birds van Yelyco 1 in een vijfsetter en staat in de serie voor met 1-0.

Al vanaf de eerste set was het spannend. Yellow Birds kreeg alle mogelijkhe­id om de eerste set te winnen, maar faalde. Yelyco 1 kwam terug van een achterstan­d en pakte de set met 25-22. De tweede set was nog spannender. Beide teams maakten op het cruciale moment fouten. Yellow Birds speelde iets beter in de slotfase en pakte zo de set met 27-25. In de derde set speelde Yelyco 1 iets minder en Yellow Birds won de set makkelijk met 25-19. Yellow Birds was hiermee een set verwijderd van de overwinnin­g, maar Yelyco 1 kwam sterk terug en won de set met 25-22. Hierdoor moest een vijfde set gespeeld worden, om de winnaar te bepalen. Na een gelijkopga­ande strijd won Yellow Birds de set met 1614. Vandaag wordt de tweede wedstrijd gespeeld.

In de play-offs in de herenhoofd­klasse won titelverde­diger Yelyco 1 in vier sets van Gideon. De zesvoudig kampioen won de eerste en tweede set met respectiev­elijk 25-23 en 25-16. In derde set kwam Gideon sterk terug en snoepte de set af met 26-24. In de vierde set werd Gideon weggespeel­d met 25-16. Door de overwinnin­g staat Yelyco 1 met 1-0 voor in de serie. Yelyco 1 en Gideon zullen vrijdag hun tweede wedstrijd spelen.

 ??  ?? Een spelmoment uit de wedstrijd tussen Yellow Birds en Yelyco 1. (Foto: Rakesh Parag)
Een spelmoment uit de wedstrijd tussen Yellow Birds en Yelyco 1. (Foto: Rakesh Parag)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname