Times of Suriname

Brandweerm­annen scheren hoofden kaal om zieke jongen te steunen

-

Brandweerm­an Courtland Lambert was ten einde raad toen er bij zijn zoontje Caleb kanker werd geconstate­erd. Gelukkig kon hij rekenen op de steun van zijn collega’s in de kazerne. Die zamelden niet alleen geld in, maar schoren ook hun haar af uit loyaliteit naar Caleb.

“Mijn vrouw en ik zijn helemaal overdonder­d”, vertelt vader Courtland aan ABC News. Courtland is al 15 jaar brandweerm­an bij The Richmand Fire Department en na de diagnose van een neuroblast­oom bij zijn 3-jarige zoontje Caleb, deelde hij dat meteen met zijn collega’s. “Je hoopt dat je kind nooit zoiets hoeft mee te maken. En we kwamen er al snel achter hoeveel een berichtje of belletje dan al met je kan doen.” De brandweerl­ieden wilden de familie op elke mogelijke manier te helpen en dus zamelden ze geld in om de chemothera­pie van Caleb te betalen. Er werd een

opgericht en afgelopen weekend kwamen de brandweerl­ieden samen om hun hoofden kaal te scheren. Vader Courtland had ontzettend veel aan de steun van de brandweerl­ieden. “Je brengt 24 uur per dag door met ze, tien dagen in de maand”, vertelt hij. “Het is een soort broedersch­ap en ze hebben me geholpen om mijn diensten over te nemen. Ik ben dankbaar dat ze er zo voor me zijn.”

Omdat Caleb dol is op ‘papa’s kazerne’, riep collega Betty Migliaccch­io collega’s daarnaast op video’s op te nemen van hun kazerne. Allen gaven ze een rondleidin­g en filmden dat, om Caleb een hart onder de riem te steken wanneer hij in het ziekenhuis lag. “Eerst namen alleen lokale brandweerl­ieden filmpjes op over hun kazerne voor Caleb, maar opeens kregen we video’s van over de hele wereld”, zegt Betty. Er wordt nog steeds geld opgehaald voor Caleb, en de brandweerm­annen hopen binnenkort hun doel te bereiken van 100.000 dollar.

(Rtl nieuws.nl/Foto:rtl

nieuws.nl)

 ??  ??
 ??  ?? GoFundMe-pagina
GoFundMe-pagina

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname