Times of Suriname

Laatste wens Filip wordt vervuld: begraven worden in de kist van zijn moeder

-

Filip Kwasny had voor zijn dood nog slechts één wens: in dezelfde kist als zijn overleden moeder begraven worden, zodat zij in de hemel voor hem kan zorgen. De doodzieke jongen uit het Engelse Colchester was al een tijd uitbehande­ld en overleed vrijdag aan de gevolgen van leukemie.

Filips moeder Agnieszka overleed in 2011 aan kanker, Filip was toen twee jaar oud. Het jongetje kreeg eind vorig jaar te horen dat de kanker bij hemzelf was uitgezaaid naar zijn ingewanden en verdere behandelin­g zinloos was. Piotr, de vader van Filip, zette vervolgens alles op alles om de laatste wens van zijn zoon in vervulling te laten gaan. Omdat moeder Agnieszka in Polen ligt begraven en ook het opgraven veel geld kost, begon hij een crowdfunda­ctie om de benodigde 7500 euro op te halen. Vader Piotr kon zelf de dure begrafenis niet betalen omdat hij zelf ook ernstige gezondheid­sklachten heeft. Zo heeft hij maar één nier, een open rug en diabetes waardoor hij werkloos is. De inzameling­sactie was enorm succesvol. Donateurs gaven Piotr maar liefst 47.000 euro voor de speciale begrafenis van zijn zoon.

Filip overleed vrijdag in een ziekenhuis in Londen. “Mijn kleine jongen is nu heengegaan. Er zal voor altijd een leegte zijn in mijn hart, maar hij zal nooit vergeten worden en we zullen voor altijd van hem houden,” vertelt vader Piotr aan de Daily Mail.

“Ik ben enorm blij met alle financiële steun die we hebben gekregen. We kunnen hiermee Filips wens van een begrafenis met zijn moeder in vervulling laten gaan.” (Rtl nieuws/Foto:rtl nieuws.nl)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname