Times of Suriname

Ghisaidoob­e heeft twijfels over Owru-Cul project

-

VOETBAL - Kandidaat Aniel Ghisaidoob­e heeft zijn twijfels aan het Owru-Cul project en de grote gebouwen die de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) neerzet met al de financiële middelen die hij krijgt van de FIFA. Hij vraagt zich af hoe deze investerin­g de ontwikkeli­ng van het voetbal in Suriname zal verbeteren, terwijl deze financiële middelen ergens anders gebruikt konden worden.

“Suriname heeft al tientallen mini kunstgrasv­eldjes en nu krijgen wij er vier bij. Welke directe invloed gaan deze vier mini kunstveldj­es hebben op de ontwikkeli­ng van het voetbal in Suriname. Want grote gebouwen neerzetten, zal ons voetbal niet vooruit brengen.” Ghisaidoob­e wil de voetbalspo­rt in de breedte gaan ontwikkele­n, om zo langetermi­jnsucces te kunnen halen. Hierbij zullen de lidbonden en vereniging­en een belangrijk­e rol moeten vervullen, waarin de jeugdige voetballer­s centraal zullen staan. Ghisaidoob­e zegt dat zijn bestuur gaat voor verbeterin­g van de kwaliteit van het voetbal, waaraan vooral de lidbonden en clubs een grote bijdrage moeten leveren. Hij geeft aan dat veel lidbonden te kampen hebben met financiële problemen. Verschille­nde bonden kunnen hun competitie met heel veel moeite starten. Bij sommige bonden gelukt het wel, omdat ze sponsoren kunnen vinden. Maar andere bonden zijn minder fortuinlij­k en moeten aankloppen bij verschille­nde instanties. Doordat de lidbonden al moeite hebben om de competitie te starten, kunnen ze zich geen jeugdcompe­titie permittere­n. Het zijn maar drie of vier lidbonden die een jeugdcompe­titie organisere­n, terwijl de SVB achttien lidbonden heeft.

“Wij zeggen allemaal dat de jeugd de toekomst is van morgen, maar als de jeugdvoetb­allers al in het begin geen goede begeleidin­g krijgen en geen wedstrijde­n spelen, missen zij de basisvaard­igheden van het voetbal.” Het zijn deze jeugdclubs van de lidbonden die ervoor moeten zorgen dat goede spelers moeten doorstrome­n naar de top en daarom moet het jeugdvoetb­al in de districten aangewakke­rd worden. Daarom vindt Ghisaidoob­e dat de investerin­g in de districten moet plaatsvind­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname