Times of Suriname

Echtpaar Noerkhan-Ashraf 50 jaar getrouwd

- Het echtpaar Noerkhan-Ashraf vergezeld door familie en districtsc­ommissaris Audrey Hankers bij de herdenking van zijn gouden huwelijk. (Foto: BIC Wanica)

WANICA - Noerkhan Abdool Sultan en Ashraf Alima Ghatoen zijn vijftig jaar getrouwd. Het heuglijke moment is in familiever­band herdacht. Het echtpaar kreeg ook bezoek van districtsc­ommissaris Audrey Hankers die de felicitati­es overbracht namens president Desi Bouterse en de gebruikeli­jke enveloppe overhandig­de.

Noerkhan is geboren op 27 februari 1947 en Ashraf op 12 januari 1951. Het echtpaar trad op 2 april 1967 in het huwelijk. Het koppel heeft geen geregeld huwelijk gehad. Noerkhan was bezig schoonmaak­werkzaamhe­den te verrichten (wieden) langs het Pad van Wanica en zag Ashraf voorbijgaa­n. Hij maakte kennis met haar en ze raakten verliefd op elkaar. Na enige tijd hebben zij dit kenbaar gemaakt aan hun ouders, met als gevolg het huwelijk. Uit dit huwelijk zijn geboren; drie zonen en drie dochters, zeven kleinkinde­ren en drie achterklei­nkinderen. Meneer Noerkhan heeft ongeveer vier jaar schoonmaak­werkzaamhe­den verricht voor Sewdajal. Hij heeft daarna als timmerman gewerkt. Zijn hobby’s zijn fietsen en meedoen aan botenwedst­rijd. Hij is ook een zangvogell­iefhebber. Mevrouw NoerkhanAs­hraf is altijd modiste geweest. Het echtpaar is lid van de moslimgeme­ente ‘Tablequl Islaam’ en bezoekt de moskee optimaal. Noerkhan houdt zich graag bezig met zijn zangvogels en zijn vrouw neemt graag plaats achter de naaimachin­e. Het echtpaar is na vijftig jaar nog gelukkig samen en zegt dat geduld en liefde het geheim zijn voor een gezegend huwelijk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname