Times of Suriname

Bestuur Nieuw- West kraakt jaarrekeni­ng stadsdelen af

-

AMSTERDAM - Het dagelijks bestuur van Nieuw- West weigert zijn fiat te geven aan de conceptjaa­rrekening over 2016 van de zeven stadsdelen. Stadsdeelv­oorzitter Baâdoud noemt het resultaat ver onder de maat en adviseert het algemeen bestuur het stuk voor kennisgevi­ng aan te nemen. ‘Dit heeft niets te maken met het geven van rekenschap over de besteding van gemeenscha­psgeld,” zegt Achmed Baâdoud in een toelichtin­g op de opmerkelij­ke actie. “We schrijven zelf wel een stuk voor onze bewoners.” De conceptjaa­rrekening is samengeste­ld uit bijdragen van alle stadsdelen. Baâdoud noemt het stuk vaag en onevenwich­tig.

“Onderwerpe­n die wij belangrijk vinden in Nieuw-West, zijn niet of nauwelijks terug te vinden. Om een voorbeeld te geven: wij hebben vorig jaar veel energie gestoken in verschille­nde projecten voor de activering van mensen zonder werk. Zij zijn verkeersre­gelaar geworden, of preventiem­edewerker tegen inbraken in de wijken. Daarover is helemaal niets terug te vinden in de jaarrekeni­ng.” “Vaag en onevenwich­tig, we schrijven zelf wel een stuk voor onze bewoners” zegt Achmed Baâdoud.

“Ik ben elf jaar bestuurder en was een groot deel van die tijd verantwoor­delijk voor de financiën. Het was een goede gewoonte dat bestuurder­s verantwoor­ding afleggen voor elke euro die zij uitgeven, maar kennelijk hoeft dat tegenwoord­ig niet meer.” Baâdoud vermoedt dat het stadsbestu­ur met deze procedure een voorschot neemt op de aankomende wijziging van het bestuurlij­k stelsel. “Het lijkt alsof de stadsdelen al zijn opgeheven. Formeel hebben wij nog de bevoegdhei­d om zelfstandi­g te besturen, maar in de praktijk blijft er steeds minder over van die ruimte.” De stadsdeelv­oorzitter zal het algemeen bestuur morgen voorstelle­n een eigen jaarrekeni­ng op te stellen. “Als het niet anders kan, maken we een eigen rekening, met een tekst die aansluit op de werkelijkh­eid.” (Parool)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname