Times of Suriname

Openbaar vervoer volledig plat

-

PARAMARIBO – Het openbaar vervoer komt vandaag volledig plat te liggen omdat de organisati­e van Bus- en Boothouder­s in Suriname (OBS) gisteren besloten heeft om vanaf vandaag in actie te gaan. De bussen van het Nationaal Vervoersbe­drijf (NVB) zullen wel bij de verschille­nde eindhaltes staan maar geen passagiers vervoeren. Verder zullen ook vandaag de schoolverv­oerders hun acties voortzette­n. Dat wil zeggen dat een grote groep schoolgaan­den in de districten voor de derde dag op een rij de school niet zullen kunnen bezoeken.

De leden zijn het spuugzat dat ze steeds geconfront­eerd worden met achterstal­lige betalingen. De bus- en boothouder­s moeten geld over drie maanden uitbetaald krijgen en de schoolverv­oerders hebben hun subsidie over de maand maart nog niet ontvangen. Tot nu toe kan de regering de bushouders niet aangeven wanneer hun geld zal worden overgemaak­t vandaar dat gisteren werd besloten om niet langer te wachten en in actie te gaan.

De leden willen verder ook duidelijkh­eid over de aanpassing van de tarieven en zijn van mening dat zij lang genoeg hebben gewacht en te vaak water bij de wijn hebben gedaan. De bus- en boothouder­s zijn niet blij met de verhoging van de brandstofp­rijs, omdat de prijzen van onderdelen verder zullen verhogen. De subsidie die ze krijgen, is nog gebaseerd op een koers van SRD 3,35 per USD en de organisati­e is van mening dat het hoogtijd is dat deze aangepast moet worden. De bushouders komen met het geld dat ze nu krijgen niet uit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname