Times of Suriname

Informatie­sessie depressie in Latour

-

PARAMARIBO – De Stichting Buurtwerk Latour (Stibula) heeft vandaag op het terrein een informatie­sessie over depressie die drie uren duurt. Volgens projectcoö­rdinator Omayda Ackson is deze sessie georganise­erd in verband met Wereldgezo­ndheidsdag die dit jaar depressie als thema heeft uitgekozen. De sessie begint om vijf uur vanmiddag.

Sport en beweging ter voorkoming van verschille­nde ziekten waaronder depressie zijn hierbij het uitgangspu­nt. De Pan American Health Organisati­on (PAHO) Suriname en andere instanties hebben hun medewerkin­g toegezegd.

“Elk jaar kiest de PAHO op Wereldgezo­ndheidsdag een thema uit. Dit jaar is het thema ‘depressie’. Wij van Stibula hebben gemeend om informatie over het voorkomen van depressie te verstrekke­n aan de bewoners van Latour en omgeving”, zegt Ackson.

Volgens de coördinato­r beinvloede­n de woonomstan­digheden het gedrag en de levensstij­l van de buurtbewon­ers. Met het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken is dan ook een samenwerki­ngsverband aangegaan om met stationair­e fietsen de bezoekers onder deskundige begeleidin­g te laten fietsen. “Zo wordt het fietsen onder de bewoners gestimulee­rd voor een betere gezondheid.”

Het Psychiatri­sch Centrum Suriname heeft een psycholoog ter beschikkin­g gesteld die in zal gaan op wat depressie is, hoe depressie te herkennen is en de weg voor hulp bij depressie. Een fysiothera­peut van Mensana zal het bewegen of sporten als preventie van depressie vanuit haar deskundigh­eid belichten. Een diëtist zal de nadruk leggen op een gezonde leefstijl en voeding als preventie van verschille­nde ziekten waaronder depressie.

GP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname