Times of Suriname

93 personen genaturali­seerd

-

PARAMARIBO - In de trouwzaal van het Centraal Bureau voor Burgerzake­n zijn 93 vreemdelin­gen genaturali­seerd tot Surinamers. De groep bestaat uit zestig Guyanezen, zestien Chinezen, vijftien Haïtianen, één Indiër en één Frans-Guyanees. Dit meldt het Ministerie van Binnenland­se Zaken (BIZA) in een persberich­t.

De nieuwe Surinamers hebben tijdens de ceremonie, die voor de vijfde keer door het Ministerie is georganise­erd, een Staatsblad van verkrijgin­g van de Surinaamse nationalit­eit, het certificaa­t van Surinamers­chap, de ID-kaart, een registrati­ebewijs en een speldje met de Surinaamse vlag ontvangen.

Directeur Putri Amatsoemar­to van BIZA stelt dat de regering zich ervan bewust is, dat er nog zaken aangepast dienen te worden aan de naturalisa­tie van vreemdelin­gen.

Een gepast inburgerin­gs- en integratie­proces, het kunnen beheersen van de officiële taal, het kunnen zingen van ons volkslied en de samenstell­ing van de inrichting van de Staat zullen voornameli­jk de vereisten zijn. Dit moet ervoor zorgen dat de groep ‘nieuwe Surinamers’ effectieve­r kan functioner­en en dat het land er profijt aan heeft. Kanhai Rampersaud die in Guyana is geboren, woont al langer dan dertig jaren in Suriname. Hij was zeven jaar toen zijn ouders naar Suriname emigreerde­n. “Ik ben zo blij dat ik nu mijn papieren heb, ik heb vier jaren hierop gewacht.” Amatsoemar­to van het Ministerie van BIZA deed een beroep op de nieuwbakke­n Surinamers om hun krachten aan dit land te geven, om hun kennis en talenten in te zetten, maar bovenal dat ze liefde hebben voor Suriname en het met alle liefde en respect moeten blijven dienen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname