Times of Suriname

PSV hoopt op miljoenen

-

VOETBAL - PSV gaat in navolging van Feyenoord proberen om miljoenen terug te verdienen bij de belastingr­echter, zo bevestigt Toon Gerbrands in De Telegraaf. De club uit Eindhoven verzet zich daarmee tegen de heffing excessieve vertrekver­goeding, een wet die in 2008 werd opgesteld door minister Bos van Financiën. Die wet komt er in het kort op neer dat topinkomen­s in Nederland zwaarder worden belast en daar ondervinde­n de traditione­le topclubs, waaronder dus PSV, van Nederland hinder van.

Over bijvoorbee­ld doorverkoo­ppercentag­es vangt de belastingd­ienst 127 procent: 52 procent van de spelers zelf als inkomstenb­elasting en nog eens 75 procent van de clubs. De belasting was aanvankeli­jk bedoeld voor managers in het bedrijfsle­ven die na slecht presteren met een gouden handdruk worden weggestuur­d, maar trok dus ook zijn wissel op de traditione­le topclubs van Nederland. Feyenoord nam het initiatief en spande een zaak aan over de naheffing over de transfer van Graziano Pellè. De club werd vorige week in het gelijk gesteld en PSV hoopt nu, met betrekking tot de transfers van Memphis Depay en Georginio Wijnaldum, op eenzelfde scenario.

“We hebben gewacht tot de uitspraak in de zaak-Pelle”, aldus algemeen directeur Gerbrands. Bij de zaak-Pellè stelde de rechter dat de heffingen ‘in strijd zijn met het Europese Verdrag tot beschermin­g van de rechten van de mens en de fundamente­le vrijheden’. Omdat, zo luidde het vonnis onder meer, voetballer­s niet te vergelijke­n zijn met topmanager­s en bankdirect­euren.

“Het is mooi om te zien, als je het vonnis leest, dat daarin precies de argumenten naar voren komen, die wij ook steeds hebben opgevoerd tegen deze voor voetbalclu­bs onrechtvaa­rdige heffing”, besluit Gerbrands. PSV hoopt, zo gaf de sportbestu­urder woensdag al aan in De Telegraaf, zeker vijf miljoen euro terug te krijgen van de belastingd­ienst.

(VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname