Times of Suriname

Manchester City breidt imperium uit

-

VOETBAL - De eigenaren van Manchester City hebben weer eens geïnvestee­rd in een nieuw speeltje. Onder de vlag van holding City Football Group bezit de Abu Dhabi United Group al clubs in de Verenigde Staten, Australië en Japan. Daar wordt Uruguay aan toegevoegd. De City Football Group bevestigt dat Club Atlético Torque is overgenome­n.

De ploeg promoveerd­e in het seizoen 2011-12 naar het tweede niveau van Uruguay en sindsdien kende CA Torque een paar bewogen jaren. In 2013 finishte de club nog knap op de vijfde plaats, het seizoen daarna eindigde CA Torque stijf onderaan. Omdat de Uruguayaan­se competitie werd uitgebreid, mocht de ploeg alsnog actief blijven in de Segunda División. Afgelopen seizoen werd CA Torque zesde, maar onder toezicht van de City Football Group hoopt de club snelle promotie af te dwingen.

Op vijf verschille­nde continente­n hebben de eigenaars van Manchester City nu een vinger in de pap bij clubs. Miljoeneni­nvestering­en moeten ervoor zorgen dat de clubs meedraaien in de top van de diverse competitie­s, maar volgens bestuursvo­orzitter Ferran Soriano zijn niet alleen de prestaties belangrijk. “De investerin­g in CA Torque zorgt ervoor dat wij kunnen bouwen op een bestaande organisati­e in Uruguay. Het helpt ons om onze opties te verbreden, terwijl we ook kunnen kijken naar de ontwikkeli­ngen van lokaal en Zuid-Amerikaans talent”, werpt Soriano een blik op de scouting. “We hebben nu onze voet gezet op Zuid-Amerikaans­e bodem, we kijken ernaar uit om de volgende stap in de voetbalont­wikkeling te zetten.” De Abu Dhabi United Group is speciaal opgericht om in 2008 zaken te doen met Manchester City. Onder leiding van sjeik Mansour bin Zayed Al Nahyan werd de overname in september 2008 officieel. Met het aantrekken van Robinho voor 43 miljoen euro verbeterde City meteen het eigen transferre­cord. De invloed van The Citizens in Engeland werd groter, terwijl ook de City Football Group langzaam uitbreidde.

(VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname