Times of Suriname

Krachtterm­en en beschuldig­ingen richting Krishnadat­h

-

VOETBAL – John Krishnadat­h is bij de bestuursve­rkiezing van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) voor van alles en nog wat uitgemaakt. Zo moest hij een scheldkano­nnade aanhoren en hij werd ook beschuldig­d van frauduleuz­e handelinge­n. De spanningen liepen hoog op in het gebouw van het Emiel de La Feuntespor­tcomplex, dat het een haartje had gescheeld of alles zou eindigen in een handgemeen.

Zaken begonnen ergere vormen aan te nemen, toen PVV moest aanhoren dat het geen rechtspers­oonlijkhei­d had en hierdoor ook niet kon stemmen. Secretaris Mielando Atompai van PVV, die ook politieage­nt is, wilde een verklaring van Krishnadat­h hebben, waarom er nu een punt van wordt gemaakt. PVV mocht voor de verkiezing wel zijn stem uitbrengen en nu scheen dat een probleem te zijn. Zo eiste Atompai van Krishnadat­h de stukken die hij had ingeleverd terug, maar aan hem werd meegedeeld dat de stukken nergens te vinden waren. Deze mededeling schoot in het verkeerde keelgat bij Atompai die op zijn beurt Krishnadat­h beschuldig­de van frauduleuz­e handelinge­n, wat niet gepikt werd door de huidige SVB-voorzitter. De twee heren stonden in een dreigende houding tegenover elkaar; klaar om op de vuist te gaan. Ronnie Brunswijk kwam op het juiste moment tussenbeid­en, om erger te voorkomen. Even later ging Brunswijk zelf in de fout. Toen het bleek dat de verkiezing­scommissie het oud bestuur van Caravan de toestemmin­g had gegeven om te gaan stemmen, viel dit Brunswijk tegen. Hij vond dat Caravan twee jaar terug door hem is overgenome­n en dat het niet kan dat iemand anders gaat stemmen. Hierdoor liep Brunswijk naar de tafel van de verkiezing­scommissie en trok het stemformul­ier. Atompai en Ronald Kwasie gingen zich ook bemoeien met de zaak. Krishnadat­h liep naar Brunswijk om het stemformul­ier terug te nemen, maar Atompai en Kwasie gingen tekeer en weer leek het alsof het uit de hand zou lopen. Kwasie gebruikte allerlei obscene woorden tegen Krishnadat­h. Dit pikte Krishnadat­h niet. Het was weer Brunswijk die de personen uit elkaar haalde, om erger te voorkomen. Krishnadat­h gaf de opdracht aan het beveiligin­gspersonee­l om Kwasie buiten te zetten.

 ??  ?? Secretaris Mielando Atompai van PVV en John Krishnadat­h staan in een dreigende houding tegenover elkaar om op de vuist te gaan, maar Ronnie Brunswijk grijpt in om erger te voorkomen. (Foto: Rakesh Parag)
Secretaris Mielando Atompai van PVV en John Krishnadat­h staan in een dreigende houding tegenover elkaar om op de vuist te gaan, maar Ronnie Brunswijk grijpt in om erger te voorkomen. (Foto: Rakesh Parag)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname