Times of Suriname

Amerikaans­e recensente­n maken nieuwe met de grond gelijk

-

Amerikaans­e recensente­n hebben weinig positiefs te melden over de terugkeer op televisie van

De eerste aflevering van het nieuwe seizoen ging dinsdag in de Verenigde Staten in première. Woensdag was de aftrap in Nederland te zien.

Dominic Purcell (Lincoln) en Wentworth Miller (Michael) zetten volgens Variety in de eerste seizoenen van Prison

twee solide personages neer, aangevuld door levendige en geloofwaar­dige rollen van Robert Knepper (T-Bag), Paul Adelstein (Paul) en Sarah Wayne Callies (Sara). “Het is onbegrijpe­lijk dat het nieuwe seizoen zo weinig gebruik maakt van de potentie van de acteurs en hun personages en een gevangenis­verhaal neerzet dat om beurten mechanisch, grimmig en overdreven ingewikkel­d aanvoelt.”

Verder is het volgens Variety moeilijk te begrijpen waarom het verhaal zich dit keer in Jemen afspeelt. “Hoewel Miller weer charismati­sch voor de dag komt, is het moeilijk om interesse te tonen in waarom hij daar is en met wie.”

Als lichtpuntj­e worden de prestaties van Knepper en Adeslstein genoemd. “Met name Knepper is om te smullen: hij leidt af van alle aspecten die nergens op slaan.” Volgens The Hollywood Reporter was het beter geweest als er geen vervolg was gekomen op de vier seizoenen tussen 2005 en 2009. “Als je de botten van Prison Break opgraaft, een serie die draaide om één trucje en al compleet uitgemolke­n was, helpt het mogelijk om met betere scripts te komen.” “Fans van Prison Break zijn de enige gegadigden om te gaan kijken. Waarom zou iemand anders een poging wagen als Prison Break volledig is gebaseerd op kennis van de personages uit het verleden?”

Verder is het volgens THR nooit een goed teken als je je hoofdperso­on moet ontwaken uit de dood. “Dat is al zo vaak gebeurd in het verleden, en bijna altijd zonder succes.”

Entertainm­ent Weekly is al even teleurgest­eld. “De terugkeer van Prison Break is zo vermoeiend middelmati­g dat ik nauwelijks energie heb om er grapjes over te maken”, schrijft de recensent.

“De eerste vier aflevering­en zijn dankzij de cast wel te doen”, aldus EW. “En mogelijk eindigt de serie sterk. Maar ik kan me niet voorstelle­n dat iemand, behalve de meest hardnekkig­e Prison Break-fans, het hele seizoen gaat kijken. Er is te veel goede televisie beschikbaa­r waaraan je je tijd beter kunt besteden.”

(NU.nl/Foto: ytimg.com)

 ??  ??
 ??  ?? Prison Break.
Break
Prison Break. Break
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname