Times of Suriname

Ontwerpste­r onder vuur na beledigen Amy Schumer

-

Een Amerikaans­e ontwerpste­r van badpakkenm­ode heeft zich de woede van veel vrouwen op de hals gehaald, door op Instagram bij een foto van Amy Schumer uit te halen naar de comédienne, die volgende maand in een badpak te zien is op de cover van modeblad Instyle. De ontwerpste­r, Dana Duggan, plaatste een reactie bij de foto, die door het magazine op social media werd gedeeld. “Kom op nou! Konden jullie echt geen beter model vinden voor jullie cover? Niet iedereen hoort een badpak te dragen.”

Uiteraard waren veel volgers het daar niet mee eens en de steunbetui­gingen aan het adres van Amy lieten dan ook niet lang op zich wachten. “Niet iedereen zou een badpak horen te dragen?”, vraagt iemand zich af. “Badkleding is niet alleen voor vrouwen met een kleine maat! Ze is een echte vrouw, met een echt lichaam.” Een andere volger schrijft: “Klasse, Instyle! Goed dat jullie haar op de cover hebben gezet, ze ziet er fantastisc­h uit!” Fans van de Amerikaans­e comédienne en actrice hebben geen goed woord over voor de ontwerpste­r, die onder andere smerig, oppervlakk­ig en onderdeel van het probleem wordt genoemd. Ondertusse­n is Duggans Instagram-account veranderd in ‘niet openbaar’ en heeft de ontwerpste­r zelfs haar Facebook-pagina verwijderd.

Desondanks neemt Duggan haar woorden niet terug. Tegen de Britse krant The Huffinton Post zegt ze: “Ik hecht veel waarde aan persvrijhe­id. Het wordt ook wel de vrijheid van meningsuit­ing genoemd. Ik heb mijn mening en jij mag de jouwe hebben. Ik word zo moe van de media die alsmaar dikke mensen op de agenda willen zetten. Het is niet mooi en ongezond. Wat is er mis met gezonde en fitte covermodel­len?”

(De Telegraaf/Foto: PopSugar.com)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname