Times of Suriname

Rusland pakt verdachten aanslag Sint-Petersburg op

-

De Russische politie heeft gisteren enkele mensen opgepakt die worden verdacht van betrokkenh­eid bij de aanslag van maandag in Sint-Petersburg. Door de zelfmoorda­anslag in de metro vielen veertien doden en raakten tientallen mensen gewond.

De aanslag werd gepleegd door de Rus Akbarzjon Djalilov. Welke band de opgepakte verdachten met hem hebben, wordt onderzocht, aldus de onderzoeke­rs tegen persbureau Interfax. Om hoeveel verdachten het gaat, niet bekend.

In een flat in Sint-Petersburg is gisteren een explosief afgegaan. Volgens het Russische persbureau RIA is niemand gewond geraakt, maar er is wel een auto beschadigd door vallende brokstukke­n als gevolg van de ontploffin­g. Het is niet duidelijk of het hier om een gecoördine­erde ontploffin­g gaat.

De explosie ging af, vlakbij een flat waar eerder op de dag

is een bom onschadeli­jk werd gemaakt. Uit onderzoek van veiligheid­sdiensten blijkt dat het om hetzelfde soort bom gaat als het tweede explosief dat tijdens de aanslag in de metro niet afging.

De bom werd gevonden in een koffer op station Ploshchad Vosstaniya. De politie gaat er vanuit dat het explosief is neergelegd door dezelfde persoon die de eerste bom tot ontploffin­g bracht in de metro. In de flat waar de bom is aangetroff­en, is een onbekend aantal mensen aangehoude­n. Het is niet bekend of dit de verdachten zijn die de politie heeft aangemerkt als connecties van Djalilov.

Bewoners van het gebouw waar gisteren het explosief onklaar werd gemaakt, werden geëvacueer­d en de hulpdienst­en stonden paraat voor het geval het tot een ontploffin­g zou komen, zei een bron bij de politie. (NU.nl)

 ??  ?? In een flat in Sint-Petersburg is gisteren een explosief afgegaan.( Foto: hamodia.com)
In een flat in Sint-Petersburg is gisteren een explosief afgegaan.( Foto: hamodia.com)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname