Times of Suriname

Syrische regering stelt eisen onderzoek gifgasaanv­al Idlib

-

SYRIE - De Syrische regering heeft eisen gesteld aan het internatio­naal onderzoek dat wordt ingesteld naar de gifgasaanv­al op Khan Sheikhoun in de provincie Idlib.

Het onderzoek moet onpartijdi­g zijn en niet politiek gekleurd en het moet vanuit Damascus worden uitgevoerd, liet de Syrische minister van Buitenland­se Zaken Walid al-Moualem gisteren weten.

Syrië heeft volgens al-Moualem geen bemoedigen­de ervaringen gehad met internatio­naal onderzoek in het verleden. De minister ontkende nogmaals dat de Syrische regering achter de luchtaanva­l zat, waarbij dinsdag zeker 72 mensen om het leven kwamen waarvan twintig kinderen.

Uit autopsie op slachtoffe­rs bleek gistermorg­en volgens het Turkse ministerie van Justitie, dat er chemische wapens zijn gebruikt. Veel slachtoffe­rs stikten door het gifgas.

De schuldvraa­g over de aanval leidde woensdag in de VN-Veiligheid­sraad tot een botsing tussen de VS en Rusland. Rusland blokkeerde een resolutie van Washington, Parijs en Londen waarin de Syrische president Bashar Al-Assad wordt veroordeel­d voor de aanval.

De Russen hebben vetorecht en maken daar tot dusver als het Syrië betreft steevast gebruik van om president Bashar al-Assad te beschermen.

(NU.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname