Times of Suriname

Tweede dag protestact­ies goed verlopen

-

PARAMARIBO - Ook de tweede dag van de protestact­ie door de binnenstan­d van Paramaribo is gisteren goed verlopen. Ook gisteren hebben ondernemer­s hun personeel de ruimte geboden om deel te nemen aan de protestman­ifestatie. Winkeliers in de binnenstad langs de route sloten hun deuren voor enkele uren. De opkomst was echter geringer dan de dag ervoor. Ondanks de regen hebben de mensen vanaf het Kerkplein door de binnenstad gelopen naar het Kabinet van de Vicepresid­ent (regeringsg­ebouw) aan de Dr Sophie Redmondstr­aat.

Dayanand Dwarka, bestuursli­d van C-47, zei dat het volk moeilijke omstandigh­eden meemaakt en dat het zo niet verder kan. Hij zegt dat elke keer dat de president aangeeft dat hij de koers omlaag zal brengen, het tegenoverg­estelde blijkt. Indien de regering het volk geen beter leven kan garanderen, dan moet ze opstappen, zei Dwarka.

Curtis Hofwijks zegt dat het geen makkelijke strijd is. Hij riep daarom alle groepen op om de actie kracht bij te zetten. Hofwijks riep bij het lopen gisteren de ondernemer­s, in het bijzonder de winkeliers op, om de actie te ondersteun­en, omdat de strijd die gevoerd wordt ook hen ten goede zal komen. Volgens vakbondsma­n Robby Naarendorp moet niet gedacht worden dat er oneindig in protest gelopen zal worden. “De vakbewegin­g zet de protestact­ie maandag voort en er zal overgescha­keld worden naar de tweede versnellin­g. We moeten overschake­len, gezien de regering niet reageert op de eisen die gesteld worden. We moeten nog meer in beweging komen”, hield Naarendorp de actievoerd­ers gisteren voor. Maandag start de actie om half 11 op het Kerkplein. MP

 ??  ?? De actievoerd­ers gisteren op de tweede dag van de protestact­ie voor de Centrale Markt.
(Foto: MP)
De actievoerd­ers gisteren op de tweede dag van de protestact­ie voor de Centrale Markt. (Foto: MP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname