Times of Suriname

NVB- en schoolverv­oer rijden weer

-

PARAMARIBO - Leerkracht­en en leerlingen kunnen vanaf maandag weer gebruikmak­en van het schoolverv­oer. Ook de bus- en boothouder­s die dienst doen voor het Nationaal Vervoersbe­drijf (NVB) gaan weer aan de slag.

De regering heeft de bus- en boothouder­s van de NVB alvast een maand uitbetaald en heeft dus nog een achterstan­d van twee maanden. De komende week zal de achterstan­d weggemaakt worden. De achterstan­d aan de schoolverv­oerders is ingelopen.

NVB-bushouders parkeerden de bussen gisteren uit protest op de eindhalte aan de Heiligenwe­g en in Meerzorg. Erwin Lelie, bestuursli­d van de OBS, zegt dat 100% was platgelegd. De buseigenar­en gaven allen gevolg aan de oproep en volgden de instructie­s keurig op. Voor passagiers was het tot zeker twaalf uur in de middag niet mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer. De meeste passagiers hebben de taxi moeten betalen of een andere uitweg moeten vinden om op hun bestemming aan te komen. Ook scholieren moesten gisteren voor de derde dag zelf een manier zoeken om op school te komen. Kenneth Themen, voorzitter van de Organisati­e van Busen Boothouder­s in Suriname (OBS), zegt dat het vervoer weer gegarandee­rd is. De leiding van de OBS heeft gisterenoc­htend, terwijl de bushouders in actie waren, een gesprek gehad met minister Jerry Miranda van Openbare Werken en Transport.

Lees verder op pagina 2.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname