Times of Suriname

Kookgastar­ieven niet verhoogd

-

PARAMARIBO - De prijzen voor kookgas zijn niet verhoogd. Dit benadrukt zowel Ogane, het gasbedrijf van de NV Energiebed­rijven Suriname (EBS), als minister Ferdinand Welzijn van Handel, Industrie en Toerisme (HIT). Gisteren werden via social media berichten verspreid alsof de kookgastar­ieven met ruim 100% verhoogd zouden worden. “Het bevreemdt mij dat zulke berichten worden verspreid”, zegt HIT-minister Welzijn aan de krant.

Volgens hem is er geen sprake geweest van aanpassing van de prijzen voor gas. Niet alleen de bewindsman ontkracht de geruchten over de verhoging, maar ook de EBS. In een persberich­t geeft het bedrijf aan dat de officiele gasprijzen zoals door HIT vastgestel­d, ongewijzig­d blijven. Daarnaast onderstree­pt de EBS dat de gasvoorraa­d voldoende op peil is en dat klanten bij elke depothoude­r of bij Ogane terechtkun­nen voor het hervullen van hun gascilinde­rs.

Welzijn zegt niet te snappen waarom personen berichten verspreide­n over zogenaamde prijsverho­gingen. De bewindsman zegt dat tijdens gesprekken tussen de regering, het bedrijfsle­ven en de vakbewegin­g het aanpassen van de kookgastar­ieven nooit aan de orde is geweest. Dat de gemeenscha­p nu opgeschrik­t wordt met onjuiste berichten, vindt hij niet terecht.

Voor de prijzen van kookgas zie de tabel.

 ??  ?? De tabel van de EBS met de kookgastar­ieven.
De tabel van de EBS met de kookgastar­ieven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname