Times of Suriname

Rechter straft beroving streng af

-

PARAMARIBO – Rechter Danielle Karamatali ging gisteren boven de strafeis van vier jaar van het Openbaar Ministerie bij het veroordele­n van Reginald L voor diefstal middels geweld. Zij legde hem zes jaar gevangenis­straf op.

Zij motiveerde dat de man samen met anderen het slachtoffe­r opwachtte en beroofde. De benadeelde kwam thuis en zag een wagen tegenover zijn woning geparkeerd. Hij stapte uit zijn voertuig om de poort open te doen. Iemand stapte uit de wagen die aan de overkant stond geparkeerd en rende naar de auto van de benadeelde.

Hij stapte in de wagen van de benadeelde en reed daarin weg. De benadeelde probeerde nog de beroving te verijdelen, maar de dader reed op hem in, waardoor hij aan de kant moest springen om te voorkomen dat hij gewond raakte. De benadeelde benaderde de bestuurder van een passerend voertuig met wie hij zijn eigen auto achtervolg­de. Uiteindeli­jk stapte hij in de politiewag­en om de achtervolg­ing voort te zetten.

Op een gegeven moment verloor hij zijn wagen uit het oog. Toen de benadeelde op het politiebur­eau was om aangifte te doen, kwam het bericht dat zijn voertuig onbeheerd was aangetroff­en. Een taxichauff­eur meldde de politie dat iemand naar een taxi zocht, niet ver van de locatie waar de gestolen wagen was teruggevon­den. De politie trof Reginald L in de omgeving aan. Hij wilde wegrennen, maar kon worden aangehoude­n. Hij verzette zich tegen de politie en was zenuwachti­g. Bij hem werd geld in SRD en USD aangetroff­en en in beslag genomen. Uit de auto van de benadeelde was een schouderta­s met SRD en USD buitgemaak­t. Hij had ook USD 70.000 en SRD 50.000 onder de zitting van zijn auto, maar die bleven onaangeroe­rd. Vermoedeli­jk had de rover dit geld niet gezien. De rechter vindt dat de biljetten die zijn aangetroff­en bij Reginald L overeenkom­en met die aangegeven door de benadeelde. Reginald L ontkent schuldig te zijn. Hij beweert dat hij op zoek was naar een kleermaaks­ter. De kleermaaks­ter in de omgeving verklaarde dat zij geen bestelling­en had van de veroordeel­de en zijn moeder. Reginald L zegt het geld in SRD te hebben gewonnen bij een dobbelspel, maar deze verklaring komt volgens de rechter niet geloofwaar­dig over. Hij beweert verder dat het geld in USD het resterende bedrag was van zijn wagen die in onderpand was gegeven. De rechter heeft beslist dat het bij Reginald L in beslag genomen geld wordt afgestaan aan de benadeelde.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname