Times of Suriname

Open discussied­ag hindostaan­se vrouw

-

PARAMARIBO – De Organisati­e Hindoe Media (OHM) Suriname organiseer­t zondag in het Lalla Rookh-gebouw een open discussied­ag waarbij hindostaan­se vrouwen uitgebreid met elkaar over een aantal onderwerpe­n zullen discussiër­en. Dit meldt de OHM in een persberich­t. Normen en waarden zijn wereldwijd voortduren­d onder druk. De globaliser­ende wereld maakt dat invloeden en trends via internet en ‘social media’ zeer snel tot ons komen en daardoor sneller van invloed zijn. Veranderin­gen volgen elkaar nu in rap tempo op. Het is niet anders in de hindostaan­se gemeenscha­p in Suriname. Veranderin­gen eisen aanpassing, veranderin­g van de eigen houding, van verhouding­en, inzichten et cetera.

Heel belangrijk zijn de veranderen­de economisch­e en inkomensve­rhoudingen in gezinsverb­and, aflossing van schulden, verhoogde kosten voor levensonde­rhoud en gezinshuis­houdens waar de vrouw en moeder een centrale financiële en monitoring­srol in vervult. Naast deze veranderin­gen zijn er ook andere sociaalcul­turele en religieuze zaken die aandacht behoeven en waarover nooit eerder de ruimte was om die centraal te bespreken. Zaken als toename van alcoholgeb­ruik, afnemende studiepres­taties, veranderen­de kinderwens­en, carrière maken, vroegtijdi­ge gezondheid­sklachten en angst voor criminalit­eit zijn maar enkele issues waar vrouwen dagelijks mee bezig zijn.

De ayurvedisc­he arts Etienne Premdani zal een korte presentati­e geven over ayurvedisc­h koken met daarin praktische tips over deze steeds populairde­re bereidings­wijze.

De inloop is vanaf 16.30 uur en om precies 17.00 uur zal gestart worden. Vooraanmel­ding is wel gewenst daar er een beperkte zaalcapaci­teit is.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname