Times of Suriname

Bayern München wil goed gevoel terugvinde­n tegen Dortmund

-

VOETBAL - Borussia Dortmund kampt met personele problemen in aanloop naar de topper vandaag bij Bayern München. Voor de koploper is het duel met Borussia één van de liefst negen duels in het overvolle programma deze maand. Woensdag speelt zijn ploeg in de kwartfinal­e van de Champions League thuis tegen Real Madrid. Toch lijkt trainer Carlo Ancelotti niet voor een B-team te kiezen tegen Dortmund.

Bayern heeft in de Bundesliga een voorsprong van tien punten op naaste belager RB Leipzig en vijftien punten op Borussia Dortmund. “Het is een belangrijk­e wedstrijd voor ons”, zei Bayernverd­ediger David Alaba desondanks. “Voor onze fans is dit een speciale wedstrijd.” Midweeks leed Bayern tegen Hoffenheim (1-0) zijn tweede competitie­nederlaag van het seizoen. “We gaan er alles aan doen om de wedstrijd tegen Dortmund te winnen”, vertelde Alaba. “Zo kunnen we onze goede flow terugvinde­n.”

“Alleen met een zege op Dortmund kunnen we met een goed gevoel aan de wedstrijd tegen Real Madrid beginnen. Dat is ons doel.” De wedstrijd tussen de Duitse topclubs is ook een duel tussen de twee topschutte­rs van de Bundesliga. Dortmund-spits PierreEmer­ick Aubameyang staat op 25 doelpunten, Robert Lewandowsk­i van Bayern heeft een treffer minder achter zijn naam staan.

“Die concurrent­ie maakt Lewandowsk­i sterker”, meent Alaba. “Robert wil elke dag beter worden, dat zie je op elke training en in elke wedstrijd.”

Trainer Thomas Tuchel van Borussia Dortmund moet puzzelen voor de wedstrijd in München. “Het zal erom spannen wie aan de aftrap staan. We gaan er desondanks alles aan doen om Bayern pijn te doen”, zei Tuchel gisteren. Achter de namen van Julian Weigl, Shinji Kagawa, Lukasz Piszczek en Marc Bartra staat een vraagteken. Marco Reus, André Schürrle, Sebastian Rode, Erik Durm en Mario Götze ontbreken sowieso in de wedstrijd tegen de onbedreigd­e koploper van de Bundesliga.

“De spelers die wel spelen in het Dortmund-tricot zullen de mouwen opstropen en negentig minuten scherp zijn”, stelde Tuchel.

De coach gelooft niet dat Bayern met een B-team, dus zonder Ajren Robben, gaat spelen. “Natuurlijk spelen ze woensdag tegen Real Madrid, maar tegen Dortmund thuis wil je het beste spel laten zien”, besloot Tuchel de persconfer­entie. (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname