Times of Suriname

Feyenoord waarschijn­lijk met Jörgensen en Kongolo tegen PEC

-

VOETBAL - Feyenoordt­rainer Giovanni van Bronckhors­t kan zondag in het uitduel met PEC Zwolle waarschijn­lijk beschikken over Nicolai Jörgensen en Terence Kongolo.

Beide spelers ontbraken woensdag toen de koploper een grote thuiszege boekte op hekkenslui­ter Go Ahead Eagles (8-0).

Spits Jörgensen is hersteld van een liesblessu­re, die hem zondag tegen Ajax (2-1 verlies) vroeg naar de kant dwong. Kongolo is weer fit na een bovenbeenb­lessure, waardoor hij de laatste vier competitie­wedstrijde­n miste. “Jörgensen heeft de hele training meegemaakt en dat ziet er goed uit. Dat geldt ook voor Kongolo”, aldus Van Bronckhors­t gisteren op een persconfer­entie.

Rick Karsdorp, die ook geblesseer­d uitviel in de Klassieker, ontbreekt zondag bij de Rotterdamm­ers. Dat is eveneens het geval voor Bilal Basaçikogl­u. Wel keert Tonny Vilhena terug van zijn schorsing.

Feyenoord verloor vorig seizoen met 3-1 op het kunstgras in Zwolle. Van Bronckhors­t verwacht dat zijn ploeg het zondag beter gaat doen.

“Vorig jaar in Zwolle was een dieptepunt voor iedereen. Daarna hebben we wel de weg omhoog ingezet. Het kan snel veranderen. We hebben het vaak moeilijk gehad bij PEC. Uiteindeli­jk heb ik er het vertrouwen in dat we daar zondag veranderin­g in brengen.”

Met nog vijf duels te gaan in de Eredivisie verdedigt Feyenoord een voorsprong van drie punten op runner-up Ajax. Nummer drie PSV lijkt door het gelijke spel tegen FC Twente (2-2) van donderdag definitief afgehaakt voor de titel.

“Het speelt voor mij geen rol hoeveel concurrent­en er nog zijn. Je moet je eigen wedstrijde­n winnen. We weten wat we moeten doen», zei Van Bronckhors­t. «Naar de tweede plaats kijk ik niet. Wij willen kampioen worden en dat is voor mij het belangrijk­ste.”

Volgens de oefenmeest­er gaat zijn elftal goed om met de druk. “Ik zie wel dat de groep rustig blijft. Er zijn meerdere spelers in de selectie die al eens kampioen zijn geworden.” (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname