Times of Suriname

Robinhood wint Surinaamse ‘clasico’

-

ATLETIEK - De Keniaanse Jemima Jelagat Sumgong, die de vorige zomer in Rio de Janeiro olympisch goud won op de marathon, is positief getest op het verboden middel epo. Dat heeft de internatio­nale atletiekfe­deratie IAAF in de nacht van donderdag op vrijdag bekendgema­akt. De 32-jarige Jelagat Sumgong werd betrapt tijdens een out-of-competitio­n controle van de atletiekfe­deratie. “De IAAF kan bevestigen dat zij deze week een onderzoek naar een overtredin­g tegen het antidoping­beleid heeft geopend tegen Jemima Sumgong”, luidt de verklaring. De atlete werd olympische kampioene door in 2.24,04 de marathon te winnen. Eerder dat jaar had ze ook de marathon van Londen op haar naam geschreven. In 2013 was Jelagat Sumgong de snelste bij de marathon van Rotterdam.

(Nusport) VOETBAL - Robinhood wint de Surinaamse el clasico bij de voortzetti­ng van de topklassec­ompetitie van de Surinaamse Voetbal Bond. In het Andre Kamperveen­stadion werd Transvaal gisteravon­d verslagen met 2-1.

Voor Robinhood dat goed heeft gespeeld, komt de overwinnin­g op een goed moment. Het team van Johan Vorswijk verkleint het gat met de kopgroep en is volop in de race om het kampioensc­hap. Vorswijk geeft aan dat de kansen zijn omgezet in doelpunten en daardoor de drie punten zijn binnengeha­ald. Het team had vooral in de laatste wedstrijde­n problemen om de gecreëerde kansen af te ronden, waardoor het punten liet liggen. Gisteravon­d was dit niet het geval tegen Transvaal en hiermee boekt Robinhood zijn derde overwinnin­g op rij. Door deze overwinnin­g heeft het team 26 punten en staat op de vierde plaats.

Bij Transvaal wil het maar niet lukken. Het team heeft kansen gehad, maar de doelpunten bleven uit. Dit resulteert voor Transvaal in een verlies van twee keer op rij. Trainer Raymond Mannen van Transvaal is niet blij dat het team weer drie punten heeft laten liggen, maar hij zag zijn jongens goed spelen. Door deze nederlaag blijft Transvaal steken op de elfde plaats met dertien punten en het zal in deze ronde op deze positie eindigen.

 ??  ??
 ??  ?? Debolha Akoela van Transvaal (l) en Ackeim Meusa van Robinhood deulleren om de bal.
(Foto: Rakesh Parag)
Debolha Akoela van Transvaal (l) en Ackeim Meusa van Robinhood deulleren om de bal. (Foto: Rakesh Parag)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname