Times of Suriname

SCVU blijft ongeslagen

-

BASKETBAL - Kampioen SCVU heeft weer van De Arend kunnen winnen in de herenhoofd­klasse van de Surinaamse Basketbal Associatie. SCVU versloeg De Arend in de finale vorig jaar en donderdag won het team in de Ismay van Wilgenspor­thal met 73-57. SCVU blijft in de competitie ongeslagen, terwijl De Arend zijn eerste nederlaag heeft geleden.

In het eerste quarter was de strijd gelijkopga­and. De teams waren tegen elkaar opgewassen. Het lukte de kampioen om het eerste quarter af te sluiten met een voorsprong van drie punten: 18-15. In de tweede speelperio­de ging alles fout bij De Arend. Het team kon de basket maar niet erin krijgen. Hierdoor kwam De Arend maar op acht punten. SCVU speelde goed en noteerde zeventien punten. SCVU nam hiermee een voorsprong van twaalf punten (35-23) en gaf dit niet meer uit handen.

In het derde quarter deed De Arend iets terug en verkleinde de achterstan­d naar zes punten (47-41). De laatste speelperio­de werd een gevecht dat SCVU won, door tien punten meer dan De Arend te maken. SCVU maakte 26 punten, terwijl De Arend zestien noteerde. Jason Fisher werd bij SCVU de topscoorde­r met zestien punten, terwijl Mitchell Zeefuik dertien punten maakte voor De Arend.

In de jongens U-19-klasse won zowel SCVU als Yellow Birds zijn ontmoeting. SCVU versloeg OASE met 68-54, terwijl Yellow Birds met een century score won van Finabank Koi Carper met 105-65. In de jongens U-16klasse won SCVU van De Arend met 73-45

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname