Times of Suriname

Passagiers niet blij om vliegtuig met leeuwen te delen

-

Zes witte leeuwen, die door de douane werden aangetroff­en aan de AfghaansPa­kistaanse grens in de provincie Zuid-Kandahar, hebben een nieuwe thuis gevonden in de zoo van Kaboel. Dat melden medewerker­s van die zoo. Opmerkelij­k detail: de leeuwen werden vervoerd in het passagiers­ruim van een commerciël­e vliegtuig, met passagiers aan boord.

Twee vrouwtjes en twee mannetjesl­eeuwen zijn al in de zoo aangekomen en zijn er, tot grote blijdschap van de inwoners van de stad, ondergebra­cht in het voormalige leeuwenond­erkomen dat leegstond, zegt Azizgul Saqib, de directeur van de zoo in Kaboel. De leeuwen werden vervoerd in de passagiers­cabine van een commerciël­e vlucht. Volgens Saqib klaagden de passagiers over de geur, maar de dieren konden omwille van een gebrek aan zuurstof nu eenmaal niet in het ruim van het toestel worden vervoerd.

Een laatste paar leeuwen bevindt zich momenteel nog in het hoofdkwart­ier van de politie van Kandahar, maar zal snel ook getranspor­teerd worden naar de zoo, aldus Saqib. De douane vond de leeuwen vier dagen geleden in een vrachtwage­n die fruit vervoerde. De dieren, die lange tijd in kleine kooien werden gehouden, hadden wonden aan de poten. Een dierenarts ontfermde zich over hen en de leeuwen zijn nu beter, zegt Saqib. De politie onderzoekt waar de dieren precies vandaan komen. De leeuwenver­blijfplaat­s in de zoo van Kaboel staat al drie jaar leeg nadat de laatste leeuw, een vrouwtje, overleed. De zoo heeft nu plannen om het onderkomen uit te breiden en een zwemvijver aan te leggen voor de dieren, die allezes nog jong zijn.

(HLN/Foto:hln.be)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname