Times of Suriname

Moeder gooit dode dochter in zee: ‘Ik wilde alle herinnerin­gen AAN HAAR WEGSPOELEN’

-

Lokale vissers deden vorige maand een lugubure vondst in de Italiaanse badplaats Rimini. Uit het water visten ze het lichaam van een jonge vrouw, van wie de identiteit onbekend was. Het bleek een Russisch model, in het water gegooid door haar moeder.

Het lichaam van de 27-jarige Katerina Laktionova werd zwaar ondervoed in een koffer gevonden, in het water bij de bekende badplaats. Volgens de vissers was ze niets meer dan huid en botten en de politie bevestigde na onderzoek dat de jonge vrouw was overleden als gevolg van ondervoedi­ng. Ze zou nog maar 35 kilo hebben gewogen. In eerste instantie werd gedacht dat het om een Duitse vrouw ging, die aan boord van een cruiseschi­p was en vermist was. Maar het bleek een Russisch ex-model, dat al langere tijd aan anorexia leed. Haar 48-jarige moeder werkte al langer als verpleegst­er in Italië en ook Katerina had een verblijfsv­ergunning, officieel zodat ze zichzelf in het ZuidEurope­se land kon laten behandelen aan haar eetstoorni­s.

Maar dat gebeurde niet, tot wanhoop van haar moeder die haar dochter probeerde mee te krijgen naar Rusland. Helaas stierf Katerina sneller dan gedacht aan haar eetstoorni­s, iets wat haar moeder aan niemand vertelde. In plaats daarvan hield ze het lichaam een week lang bij haar thuis, waarna ze het in het water gooide. De waarheid over de identiteit van het lichaam kwam aan het licht nadat de moeder terug was gereisd naar Rusland. Daar nam ze een vriend in vertrouwen. “Ze is dood”, had ze hem volgens de Daily Mail gezegd. “Ik werd gek van verdriet en wilde alle herinnerin­gen aan haar wegspoelen.” De vriend belde de politie, die de vrouw oppakte. Inmiddels heeft het Russische consulaat alle persoonsge­gevens van Katerina gedeeld, om haar identiteit te bevestigen. (Rtl nieuws.nl/Foto:rtl nieuws. nl)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname