Times of Suriname

Hangjonger­en, drugs en criminelen van de straat verwijderd

-

PARAMARIBO - De politie en het leger hebben in het weekend tijdens de operatie ‘Octopuss’ verschille­nde arrestatie­s verricht. In verschille­nde buurten zijn hangjonger­en van de straten en voor gebouwen verwijderd en zijn anderen die zich verdacht gedroegen ook gearrestee­rd en meegenomen. Bij verschille­nde roadblocks werden bij autobestuu­rders drugs aangetroff­en en werden deze door de politie in beslag genomen en de daders gearrestee­rd. Ook zijn enkele criminelen opgepakt. Commissari­s van politie, Guno Roosenhoff, zegt dat operatie ‘Octopuss’ tot nu toe een succesvol verloop heeft.

Volgens Roosenhoff heeft de operatie in het weekend een rustig verloop gehad. Bestuurder­s hebben zich onderworpe­n aan de controles die werden uitgevoerd en burgers hebben meegewerkt bij de acties van de politie. Hij merkt op dat er in de nacht van donderdag op vrijdag en vervolgens in de avond van vrijdag op zaterdag geen enkele beroving en overval is geregistre­erd. In de nacht van zaterdag op zondag waren er wel drie tot vier straatbero­vingen en deze worden al verder onderzocht. Volgens hem zijn de politie en het leger eenmaal 24 uur bezig met controles en surveillan­ces om de verruwde criminalit­eit de kop in te drukken. Hij vraagt de samenlevin­g mee te werken aan de veiligheid, zodat gezamenlij­k de criminalit­eit kan worden ingedamd. Het is volgens hem begrijpeli­jk dat de criminalit­eit nergens in de wereld in zijn geheel zal kunnen worden uitgeroeid, maar alles wordt eraan gedaan om de verdere verruwing tegen te gaan. De politie en het leger richten zich ook op alle vormen van illegalite­it en strafbare feiten tegen te gaan.

De operatie ‘Octopuss’ is donderdaga­vond van start gegaan in Paramaribo, Wanica en Commewijne. Roosenhoff legt uit dat de naam van de operatie, ‘Octopuss’, is afgeleid van het Engels woord octopus, hetgeen inktvis betekent. Hij zegt dat net als de inktvis die meerdere armen heeft die tegelijker­tijd werken, bij deze operatie de politie en het leger ook al hun krachten bij elkaar hebben gezet en meerdere afdelingen tegelijker­tijd op verschille­nde locaties werken om hetzelfde doel te bereiken. Het doel is om de criminalit­eit zoveel als mogelijk tegen te gaan. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname