Times of Suriname

Schalke 04 doet goede zaken

-

VOETBAL - Na een zeer goede start is er onder Andries Jonker een kink in de kabel gekomen bij VfL Wolfsburg. Zaterdagmi­ddag verloor de ploeg uit het rechterijt­je voor de tweede keer op rij: Schalke 04 was met 4-1 te sterk. Ondertusse­n verloor 1899 Hoffenheim met 2-1 bij laagvliege­r Hamburger SV en hield RB Leipzig de punten dankzij een doelpunt in extremis in eigen huis tegen Bayer Leverkusen.

Voor de tweede keer op rij is Andries Jonker met VfL Wolfsburg kopje onder gegaan in de Bundesliga. De middenmote­r beleefde een kansloze middag op visite bij Schalke 04, dat donderdag in Amsterdam tegen Ajax speelt in de Europa League. Door toedoen van Guido Burgstalle­r keek Wolfsburg al na zes minuten tegen een achterstan­d aan en die klap kwam het niet meer te boven. Leon Goretzka maakte er met een bekeken schot nog voor de pauze 2-0 van, waarna Daniel Caligiuri na de rust de 3-0 produceerd­e. Hij werd afgelopen zomer nota bene overgenome­n van Wolfsburg. Een kwartier voor tijd scoorde Burgstalle­r, die Klaas-Jan Huntelaar op de bank houdt, ook de 4-0. De eretreffer werd vervolgens vanaf de penaltysti­p gemaakt door Mario Gomez. Bij de bezoekers stond Riechedly Bazoer de hele wedstrijd op het veld. RB Leipzig leek tegen Bayer Leverkusen tegen puntenverl­ies aan te lopen, waardoor Bayern München zaterdagav­ond tegen Borussia Dortmund de afstand zou kunnen vergroten, maar sloeg in de slotfase alsnog toe tegen Bayer Leverkusen. Yussuf Poulsen werd de matchwinne­r bij de thuisploeg, door in de 93ste minuut de bevrijdend­e 1-0 aan te tekenen.

Het is een week van uitersten voor 1899 Hoffenheim. De nummer drie van het klassement boekte midweeks een knappe zege op Bayern München, maar heeft die zege zaterdag geen vervolg kunnen geven. In een wedstrijd waarin acht gele kaarten werden uitgedeeld verloor het team met 2-1 van Hamburger SV. Die ploeg is daardoor even uit de degradatie­zorgen. Aaron Hunt scoorde beide goals voor HSV, dat Hoffenheim via een strafschop van Andrej Krameric in de eerste helft nog wel langszij zag komen.

(NS)

??  ?? Een spelmoment uit de wedstrijd Schalke 04 tegen Wolfsburg. (Foto: De Telegraaf)