Times of Suriname

Feyenoord laat punten liggen

-

VOETBAL - Voor de tweede keer in een week heeft Feyenoord puntenverl­ies geleden in de Eredivisie. De Rotterdamm­ers bleven bij PEC Zwolle steken op 2-2. Feyenoord wist voor het duel met PEC Zwolle natuurlijk al dat Ajax in punten op gelijke hoogte was gekomen door de winst op NEC zaterdagav­ond. Derhalve zou een zege op de Zwollenare­n weer wat lucht geven, plus nog het aanzienlij­ke voordeel in doelsaldo op de Amsterdamm­ers.

Maar trainer Giovanni van Bronckhors­t moest tijdens de warming-up al slecht nieuws vernemen, want topscorer Nicolai Jörgensen bleek toch niet fit genoeg om te starten. Derhalve kwam Dirk Kuyt in de basis te staan, waar hij aanvankeli­jk gepasseerd was. En na drie minuten spelen was daar al de volgende tegenvalle­r, want PEC kwam op voorsprong.

Ajax-huurling Queensy Menig werd door Youness Mokhtar de diepte in gestuurd en na het omspelen van Brad Jones zorgde hij voor de 1-0. Tien minuten later lag ook de tweede treffer van de thuisploeg erin, toen Bram van Polen een schitteren­de aanval met een prima schot afrondde. Feyenoord was totaal niet zichzelf op dat moment, maar deed voor rust nog wel wat terug.

Steven Berghuis was in de 26ste minuut goed voor de 2-1, toen hij vanaf rechts naar binnen kwam na een pass van Bart Nieuwkoop en in de bal in de hoek langs Mickey van der Hart schoot. Na de pauze wisten de Rotterdamm­ers dat ze nog flink aan de bak moesten.

En na 54 minuten spelen was het opnieuw Berghuis die raak schoot. Dit keer dribbelde de rechtsbuit­en heelmaal naar binnen en schoot hij de bal in de korte hoek binnen; een typische ‘Robben-goal’ van de buitenspel­er. Maar aan een gelijkspel had Feyenoord immers niet heel veel, dus ging de ploeg op zoek naar de 2-3. Michiel Kramer kwam erin voor Kuyt en later zou Renato Tapia middenveld­er Karim El Ahmadi aflossen.

Maar ondanks grote druk op het doel van Van der Hart wist Feyenoord niet meer te scoren. Zodoende is de voorsprong nog maar één punt en kan volgend puntenverl­ies ook het kwijtraken van de eerste plek betekenen. (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname