Times of Suriname

Sevilla wint eindelijk weer

-

VOETBAL - Sevilla heeft zaterdag een einde gemaakt aan een bedroevend­e serie. De club uit Andalusië rekende dankzij een spectacula­ire eerste helft voor eigen publiek af met Deportivo La Coruña: 4-2.

In de wetenschap dat op donderdag 2 maart voor het laatst een zege werd geboekt, trapte Sevilla af tegen Deportivo La Coruña. De ploeg van trainer Jorge Sampaoli incasseerd­e de afgelopen weken doelpunten bij de vleet en ook zaterdag hield de ploeg in de eerste helft geregeld open huis in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán.

Gelukkig voor Sampaoli, die vrijdag meldde het een compliment te vinden dat zijn naam wordt gelinkt aan het bondscoach­schap van Nederland, was zijn team een stuk effectieve­r dan in de recente duels. Dat begon al in de eerste minuut, toen Stevan Jovetic zijn team aan een droomstart hielp. Gaël Kakuta zorgde al in de vierde minuut voor de gelijkmake­r en de voormalig Vitessespe­ler wiste verderop in de tweede helft de 2-1 van Pablo Sarabia uit door op zeer fraaie wijze een vrije trap te benutten. Dankzij een rake kopbal van Joaquín Correa ging Sevilla alsnog rusten met een voordelige marge. Daarmee was bijna al het vuurwerk opgebruikt. In de tweede helft controleer­de Sevilla de wedstrijd tegen een Deportivo dat weinig in de melk te brokkelen had en waar John na een uur inviel. Vlak voor tijd bepaalde Wissam Ben Yedder de eindstand op 4-2.

Door de triomf ligt Sevilla weer op koers om minimaal als vierde te eindigen in La Liga, een plaats die leidt tot deelname aan de voorronde van de Champions League.