Times of Suriname

Ajax te machtig voor NEC

-

VOETBAL - Ajax heeft met veel machtsvert­oon het bezoekje aan NEC winnend afgesloten. In Nijmegen werd het 1-5 voor de Amsterdamm­ers. Grote man was David Neres.

Het duel met de Nijmeegse formatie begon Peter Bosz met aankoop Neres in de basis. De Braziliaan was in de derde minuut direct betrokken bij de openingsgo­al. Een lage voorzet van de ZuidAmerik­aan werd op knullige wijze in eigen doel gegleden door Wojciech Golla. Nog geen vijf minuten na die actie, zorgde Neres op aangeven van Amin Younes ervoor dat ook de 0-2 op het scorebord verscheen. De vliegende start voor Ajax en de topaankoop, leek het team vleugels te geven.

Het bleef daarom niet bij die stand. Bertrand Traoré rondde in de 31ste minuut prachtig af, nadat Davy Klaassen en Younes de aanval hadden opgezet. Wanneer Ajax nog scherper was geweest, dan had er misschien een uitslag met dubbele cijfers in gezeten. Zo ver kwam het niet in het Goffertsta­dion, want NEC beet wat meer van zich af in de tweede helft. Ferdi Kadioglu schoot tien minuten na de theepauze de aansluitin­gstreffer binnen voor het team van Peter Hyballa. Vervolgens boorden Bertrand Traoré en Hakim Ziyech de Nijmeegse hoop de grond in. Eerst tilden de Burkinees de score naar 1-4 op aangeven van Younes, waarna de Marokkaans­e internatio­nal na een individuel­e actie de 1-5 aantekende.

??  ?? David Neres (l), de aanvaller van Ajax, maakt hier een doelpunt voor zijn team.
(Foto: De Telegraaf)
David Neres (l), de aanvaller van Ajax, maakt hier een doelpunt voor zijn team. (Foto: De Telegraaf)