Times of Suriname

Chelsea wint van Bournemout­h

-

VOETBAL - Chelsea is zaterdag een stap dichter bij de landstitel gekomen. Het team van Antonio Conte zegevierde met 1-3 bij Bournemout­h en heeft zodoende nog steeds zeven punten meer dan Tottenham Hotspur, met nog zes speeldagen te gaan. De lijstaanvo­erder van de Premier League gaat volgende week op bezoek bij Manchester United.

Chelsea wist op basis van de resultaten van Bournemout­h in eigen huis tegen Tottenham Hotspur (0-0), Liverpool (4-3 zege) en Arsenal (33) dat het een lastige avond tegemoet ging. Het ging al bijna in de eerste minuut fout, toen Thibaut Courtois ternauwern­ood kon voorkomen dat David Luiz een eigen doelpunt maakte. Diego Costa maakte na zeventien minuten spelen zijn vijftigste doelpunt in het tenue van de Londenaren. Hij draaide goed weg en zag hoe zijn inzet via het gezicht van Adam Smith in het doel belandde. Chelsea vergrootte drie minuten later reeds de voordelige marge. Na goed voorbereid­end werk van N’Golo Kanté werkte ook Eden Hazard de bal achter Artur Boruc. Het team van Eddie Howe gaf de moed niet op en ging nadrukkeli­jk op zoek naar een aansluitin­gsgoal. Een inzet van Benik Afobe op de paal was een voorbode van de 1-2. Met een fraaie knal, zijn twaalfde van het seizoen, verkleinde Joshua King de achterstan­d.

Hoewel the Cherries na rust probeerden om op gelijke hoogte te komen, leunde Chelsea op de voorsprong en was een rake en indrukwekk­ende vrije trap van Marcos Alonso de doodssteek voor de thuisploeg. Meer doelpunten vielen er niet in het Vitality Stadium. (VZ)