Times of Suriname

Higuaín helpt Juventus langs Chievo

-

VOETBAL - Juventus heeft in eigen huis gedaan wat het moest doen. De koploper van de Serie A boekte een simpele 2-0 overwinnin­g op Chievo Verona en vergroot de voorsprong op naaste achtervolg­er AS Roma zo tot negen punten. De Romeinen komen zondag echter nog in actie tegen Bologna. Het was niet echt verrassend dat Juventus in eigen huis won van Chievo Verona. De Oude Dame is al 31 competitie­wedstrijde­n op rij ongeslagen in het eigen Juventus Stadium. De beginfase leverde kansen op voor Sami Khedira en Paulo Dybala, maar na 23 minuten spelen brak Gonzalo Higuaín de ban. De spits schoot op aangeven van Dybala raak en tekende zo voor zijn twintigste competitie­doelpunt dit seizoen. In de vijf voorgaande wedstrijde­n scoorde Higuaín overigens niet. In de tweede helft kreeg Juventus nog wat kansjes om de score te verdubbele­n, onder meer via Higuaín en Dybala. Vlak voor tijd gooide Higuaín met zijn 21e competitie­doelpunt de wedstrijd in het slot. De Argentijns­e spits schoot een voorzet van Stephan Lichtstein­er feilloos binnen en bepaalde daarmee de eindstand op 2-0. Komende week staat voor Juventus de heenwedstr­ijd in de kwartfinal­e van de Champions League op het programma. De Italianen ontmoeten in het eigen Juventus Stadium Barcelona. In de Serie A staat het er voor Juventus bijzonder goed voor. AS Roma moet zondag zien te winnen van Bologna om de achterstan­d terug te brengen tot zes punten, terwijl Napoli bij winst op Lazio nog een gat van tien punten moet dichten.