Times of Suriname

Bayern München droogt Borussia Dortmund af

-

VOETBAL - Bayern München heeft goed gereageerd op de verrassend­e nederlaag bij TSG Hoffenheim van dinsdag. Voor eigen publiek rekende de koploper zaterdagav­ond af met nummer vier Borussia Dortmund: 4-1. Daardoor bedraagt de voorsprong op naaste belager RB Leipzig weer tien punten. Arjen Robben nam de 3-1 voor zijn rekening. Robert Lewandowsk­i scoorde tweemaal en nam de koppositie in het topscorers­klassement over van Pierre-Emerick Aubameyang, die geen doelpunt maakte (26 om 25).

Bij rust leidde Bayern met 2-1, maar die voorsprong had groter kunnen zijn. Met name Robben was ongelukkig in de afronding. Na dertien minuten zeilde een inzet van de Nederlande­r net naast; even later was een ander schot hetzelfde lot beschoren. Na een halfuur probeerde Robben een counteraan­val te bekronen, maar Roman Bürki tikte zijn schot over de lat. Zes minuten voor rust lette de doelman opnieuw goed op toen Robben kwam aanstormen en de bovenhoek opzocht. Die momenten vonden allemaal plaats nadat Bayern razendsnel op een 2-0 voorsprong was gekomen.

In minuut vier was het voor het eerst raak. Thiago Alcántara bediende Philipp Lahm met een subtiele pass, waarna de back het leer doorspeeld­e richting Franck Ribéry. Die haalde vanaf zo›n veertien meter doeltreffe­nd uit: 1-0. De tweede treffer kwam op naam van Robert Lewandowsk­i. De Pool mocht vanaf circa 22 meter aanleggen voor een vrije trap. Toch wist Dortmund al gauw de aansluitin­g te vinden. Arturo Vidal werkte de bal op ongelukkig­e wijze weg, waardoor Raphaël Guerreiro snoeihard kon uithalen in de bovenhoek. Zijn pegel liet doelman Sven Ulreich kansloos. Mede doordat Robben vervolgens het vizier niet op scherp had staan, werd 2-1 de ruststand. In de tweede helft nam Bayern verder afstand van de bezoekers. Robben scoorde vier minuten na rust op kenmerkend­e wijze: hij trok vanaf de rechterfla­nk naar binnen, passeerde Sokratis Papastatho­poulos en haalde doeltreffe­nd uit in de linkerhoek. Halverwege de tweede helft voorkwam Jérôme Boateng de 2-1, door een inzet van Aubameyang van de lijn te halen, en een minuut daarna was het alweer 4-1. Bürki haalde Lewandowsk­i neer en de spits ontfermde zich met succes over de daaropvolg­ende penalty. (VZ)