Times of Suriname

Hakkenplic­ht afgeschaft voor Canadese serveerste­rs

-

Goed nieuws voor serveerste­rs in de Canadese staat British Columbia. Zij hoeven niet langer verplicht hakken te dragen tijdens hun werk.

Volgens de regering is de hakkenplic­ht discrimine­rend en bovendien gevaarlijk, omdat je op hakken makkelijke­r uit kan glijden. Dat heeft de regering van British Columbia bekendgema­akt, meldt de

Ze vindt dat op de werkvloer schoenen de werknemer vooral in staat moeten stellen om veilig te kunnen werken. Met name in restaurant­s gelden in Canada vaak strikte kledingeis­en voor vrouwelijk­e werknemers. In British Columbia woedt al maanden een verwoed debat over de hakkenplic­ht. Een initiatief­wet heeft er nu uiteindeli­jk voor gezorgd dat werkgevers geen schoeisel met hakken mogen eisen van hun vrouwelijk­e employees. Ook in Engeland is er discussie over kledingvoo­rschriften voor vrouwelijk­e werknemers. Aanleiding was receptioni­ste Nicola Thorp, die naar huis gestuurd werd omdat ze op platte schoenen op haar werk kwam. Volgens de kledingvoo­rschriften van het bedrijf waar ze werkte mocht ze geen uitgroei hebben, moest ze haar makeup regelmatig bijwerken en moest ze hakken van 5 tot 10 centimeter dragen.

Ze startte een petitie en de Britse regering heeft al aangegeven te gaan onderzoeke­n of dit soort kledingvoo­rschriften in Engeland verboden kan worden.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname