Times of Suriname

Bouterse roept partijtopp­ers op handen uit de mouwen te steken

-

PARAMARIBO - President Desi Bouterse heeft als voorzitter van De Nationale Democratis­che Partij (NDP) flink uitgehaald naar de partijtop tijdens een vergaderin­g met de structuren. “NDP’ers, jullie moeten je schamen!”, riep hij naar de partijlede­n die allemaal hoge posities bekleden binnen de regering. “Wanneer was de laatste keer dat jij een stukje brood hebt gekocht voor iemand die het moeilijk heeft?”

Tijdens de vergaderin­g heeft hij de NDP-structuren een spiegel voorgehoud­en waarbij hij hen erop wees dat het contact met de achterban sterk is verwaterd.

Tijdens zijn toespraak heeft de NDP-voorzitter er geen geheim van gemaakt de indruk te hebben, dat heel wat partijprom­inenten het massaal laten afweten en zich richten op eigen belang. “U bent er om te dienen, niet om te verdienen.” Hij riep de structuren en partijprom­inenten op om de naam van de NDP hoog te houden als volksparti­j die zich inzet voor minderbede­elden in de samenlevin­g.

Aan de andere kant heeft hij hen ook tot waakzaamhe­id opgeroepen. “De partij wordt aangevalle­n”, meent de NDP-voorzitter. Er circuleert heel wat misinforma­tie hetgeen de partij in diskrediet brengt bij de achterban. De antipropag­anda zou komen uit het kamp van de oppositie.

Voor wat de protesten tegen zijn beleid betreft, zegt Bouterse daar begrip voor te hebben. De boodschap is in ieder geval niet aan dovemansor­en gezegd. De president heeft notitie genomen van de zorgpunten van delen van de samenlevin­g. Aan de partijstru­cturen geeft hij de garantie ‘met man en macht’ te werken om een ommekeer te brengen in de financiële crisis waarin het land verkeert.

BC

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname