Times of Suriname

Muloschool Domburg krijgt recreatier­uimte

-

PARAMARIBO - Minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur was gisteren te gast bij de feestelijk­e ingebruikn­ame van de recreatier­uimte van de Willem van Lier muloschool te Domburg. Hij onthulde het naambord en stelde het lokaal open.

De ruimte is geschonken door Argos NV, een dochterond­erneming van Kersten Holding. ‘De leerlingen krijgen hierdoor beter de gelegenhei­d gezellig met elkaar bezig te zijn door middel van sport en spel’, meldt het ministerie in een persberich­t. Peneux is erg blij met deze schenking. Hij onderkent dat projecten voornameli­jk op scholen in Paramaribo worden uitgevoerd. Het bedrijf heeft volgens hem er goed aan gedaan om een schenking buiten de hoofdstad te doen. “Jullie zijn de toekomst en hebben een taak te vervullen om maximaal onderwijs te genieten.

Onze ouders waren minder geschoold en lieten ons niet verder studeren. Nu is het anders. Jij hebt de gelegenhei­d om verder te studeren en daar moet jij gebruik van maken”, sprak Peneux de leerlingen toe bij de ingebruikn­ame. De minister adviseerde de examenkand­idaten het beste te maken van hun laatste leerjaar op het VOJ-niveau. “De leerkracht­en zijn er om jou te begeleiden. Als je respect geeft, zal je respect terug ontvangen. We zijn allemaal Surinamers. Ik ben een nationalis­tische minister en werk aan de nationalis­tische ontwikkeli­ng van het land. We werken om Suriname vooruit te brengen, al zijn de omstandigh­eden waaronder de leerkracht­en werken niet altijd gunstig”, zei Peneux. Ook vroeg hij de schooldire­cteur een groot project te schrijven voor het bouwen van een goede gymzaal. Argos NV heeft vaker schenkinge­n gedaan binnen het onderwijs. Het bedrijf meent dat goed onderwijs een sterk fundament is binnen elke samenlevin­g. De school telt 269 leerlingen en 18 leerkracht­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname