Times of Suriname

Russell Westbrook breekt NBA-record

-

BASKETBAL - Russell Westbrook heeft in de nacht van zondag op maandag met zijn 42e ‘triple-double’ van het reguliere NBAseizoen het record van Oscar Robertson uit het seizoen 1961-1962 verbeterd. De point guard van Oklahoma City Thunder was op bezoek bij Denver Nuggets (105-106 winst) goed voor vijftig punten, zestien rebounds en tien assists. In de slotsecond­e besliste hij de wedstrijd met een driepunter.

De play-offs zijn daardoor voor Nuggets definitief uit het zicht. “Ik oefen dit schot voor elke wedstrijd”, zei de 28-jarige Westbrook na het duel over zijn winnende score. “Dat record is ongeloofli­jk, ik heb niet eens durven dromen, dat ik het in handen zou krijgen.” In het vierde kwart van de wedstrijd kreeg Westbrook het record definitief in handen toen hij zijn tiende assist leverde. Het kwam hem op een staande ovatie van het publiek in Denver te staan. Westbrook trad zaterdag al in de voetsporen van Robertson door zich ervan te verzekeren dat hij het NBA-seizoen af zal sluiten met gemiddeld een ‘triple-double’. Daarmee is hij de tweede speler na NBAlegende Robertson die dat presteert. Russell Westbrook verbreekt record met 42e ‘triple-double’ Westbrook schrijft historie met 42e ‘triple-double’

Titelverde­diger Cleveland Cavaliers leek tegenstand­er Atlanta Hawks in een wurggreep te hebben, maar de thuisploeg verslapte in het vierde kwart en zag een voorsprong van 26 punten verdwijnen. Hawks won zelfs na verlenging met 125-126. De regerende NBA-kampioen leunde op Kyrie Irving (45 punten) en LeBron James (32 punten), maar zijn scores waren niet afdoende om Hawks te stuiten. Bij de winnende ploeg was Paul Millsap topscorer met 22 punten.

New York Knicks – Toronto Raptors: 97-110, Atlanta Hawks – Cleveland Cavaliers: 126-125 (OT), Phoenix Suns – Dallas Mavericks: 124111, Sacramento Kings – Dallas Mavericks: 128-135, Memphis Grizzlies – Detroit Pistons: 90-103 en Los Angeles Lakers – Minnesota Timberwolv­es: 110-109.

(NOS) VOETBAL - Arsenal lijkt deelname aan de Champions League van volgend jaar te kunnen vergeten. De formatie van coach Arsene Wenger ging gisteren hard onderuit bij Crystal Palace: 3-0.

Het is al de achtste nederlaag van het seizoen voor Arsenal, dat een plek bij de bovenste vier steeds verder uit zicht ziet verdwijnen. De achterstan­d van de nummer zes op nummer vier Manchester City is al zeven punten. Andros Townsend bezorgde Crystal Palace op het eigen Selhurst Park een uitstekend­e start. De vleugelspe­ler tikte op aangeven van Wilfried Zaha na een kwartier de 1-0 binnen.

Yohan Cabaye krulde na een uur spelen op fraaie wijze de 2-0 binnen voor het thuisteam, waar linksback Patrick van Aanholt niet meedeed. Luka Milivojevi­c besliste het duel vlak daarna. De Serviër mocht

 ??  ?? Russell Westbrook van Oklahoma City Thunder schiet twee punten binnen. Hij heeft daarmee het 55-jaar oude NBA-record van Oscar Robertson verbroken. (Foto: Nusport)
Russell Westbrook van Oklahoma City Thunder schiet twee punten binnen. Hij heeft daarmee het 55-jaar oude NBA-record van Oscar Robertson verbroken. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname