Times of Suriname

G7-landen bereiken geen overeenste­mming over klimaatver­klaring

-

ITALIE - De ministers van energie van de G7-landen hebben gisteren geen overeenste­mming kunnen bereiken over een verklaring over de klimaatver­anderingen. Dat meldde persbureau AFP gisteren.

De Verenigde Staten lagen dwars bij het bereiken van een nieuw akkoord over dit onderwerp. De nieuwe president Donald Trump liet eerder al weten dat klimaatpro­blemen geen prioriteit voor hem hebben. Hij geldt als een klimaatsce­pticus, die de meeste wetenschap­pelijke onderzoeke­n op dit gebied terzijde schuift.

Het Verenigd Koninkrijk ging er op de minitop voor pleiten het voornemen om minder schadelijk­e stoffen uit te stoten vast te leggen. Van de G7-landen heeft het Verenigd Koninkrijk de afgelopen kwart eeuw de meeste reductie bewerkstel­ligd, en de sterkste economisch­e groei gekend. Studies wijzen uit dat er een verband is tussen die twee factoren.

De zeven grote industriël­e landen hadden twee dagen een conferenti­e in de Italiaanse hoofdstad Rome. In de G7 zitten verder nog Frankrijk, Italië, Japan, Canada en Duitsland.

Milieu-organisati­es zoals Greenpeace hielden een protest bij de conferenti­e om aandacht te vragen voor de klimaatpro­blemen. Zij riepen de landen op zich te houden aan eerdere afspraken die op een klimaatbij­eenkomst in Parijs in 2015 waren gemaakt. Trump is voornemens zich met de VS terug te trekken uit dit akkoord. (NU.nl)

 ??  ?? De ministers van energie van de G7-landen in Italie. (Foto: thisismone­y.co.uk)
De ministers van energie van de G7-landen in Italie. (Foto: thisismone­y.co.uk)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname