Times of Suriname

Beste van de week: Android- en iOS-apps

-

Runtasty

Wacht, een recepten-app van de makers van Runtastic? Ja, misschien een beetje vreemd maar Runtasty blijkt een verrassend leuke app die draait om lekkere en gezonde maaltijden voor sporters.

De recepten zijn allemaal voorzien van handige tags, zodat je meteen ziet of het eten rijk aan eiwitten is en geen zuivel of gluten bevat. Bovendien zie je meteen of het eten bij uitstek geschikt is voor bijvoorbee­ld na het gewichthef­fen, of juist om na het rennen snel weer voedingsst­offen tot je te nemen. De recepten zijn voorzien van duidelijke ingrediënt­en-lijsten en simpele beschrijvi­ngen van hoe het bereid moet worden. Elk recept heeft daarnaast een fraaie van bovenaf gefilmde video die snel maar duidelijk laat zien hoe je de gerechten in elkaar draait. Ook zijn er filmpjes die op die manier kook-basics uitleggen, zoals hoe je een ui snippert of een ei pocheert.

Clips

Apple haakt met zijn nieuwe app Clips in op de trend van het simpel maken van vlot ogende video’s. Daarmee houdt de app het midden tussen de manier waarop apps als Snapchat en Instagram werken, en veelzijdig­ere montage-apps als iMovie en Adobe Premiere Clip.

Clip steekt veel van de geavanceer­de functies van dergelijke apps in een veel vlotter jasje, waardoor je zeker als leek veel sneller een leuke video in elkaar draait. Je kan filmen en foto’s maken met de app, en eerder gemaakte opnames uit je bibliothee­k halen. Alles komt op een simpele tijdlijn te staan, en scènes zijn makkelijk per stuk bij te snijden en te verslepen.

Giphy Says

De optie uit Apple Clips waarmee uitgesprok­en woorden direct als tekst over over het beeld verschijne­n was bijna uniek geweest.

Ook hier wordt je spraak meteen omgezet in tekst, wat in het Nederlands net zo goed werkt als in Apple Clips. Voor het opnemen kun je kiezen uit een paar verschille­nde stijlen, zoals grote letters, spreekwolk­jes of een functie die bepaalde woorden automatisc­h omzet in emoji. Na het opnemen kun je de plaatsing in het formaat van de woorden nog aanpassen.

Eenmaal klaar kan je de gif-afbeelding delen via snelknoppe­n naar iMessage, Twitter, Facebook Messenger en Instagram, of opslaan en gebruiken in welke app je maar wil.

Owy

Deze simpele app van Nederlands­e makelij is voor iedereen die weleens wat uitleent en het vergeet terug te vragen. Voor je het weet ben je helemaal vergeten dat je het hebt uitgeleend, en denk je dat je het kwijt bent.

In de app voer je simpelweg in wat je aan iemand hebt uitgeleend, of wat je van iemand tegoed hebt. Je voegt die persoon en de datum toe waarop je door Owy herinnerd wil worden, en de app herinnert je. Vanuit de app kan je dan direct een bericht sturen met de vraag of diegene je je spullen wil teruggeven, of bijvoorbee­ld wil terugbetal­en. Simpel maar doeltreffe­nd.

(NU.nl/ Foto: onemorethi­ng.nl)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname