Times of Suriname

Britse zet alles om Oegandees kindje te adopteren

-

Toen de 22-jarige Emilie Larter in september 2014 een vijf dagen oude baby in haar handen geduwd kreeg om voor te zorgen, wist ze dat haar leven voor altijd veranderd was. De studente werkte als vrijwillig­er twee maanden in een kindertehu­is in Oeganda, maar vanaf het moment dat ze zich over baby Adam mocht ontfermen, wist ze dat ze nooit meer zonder hem kon.

De vrouw was net klaar met de universite­it toen ze naar Oeganda trok om twee maanden vrijwillig­erswerk in Oeganda te gaan doen. Ze wilde reizen, iets van de wereld zien voor ze ging werken. Totdat op 15 september 2014 haar hele wereldbeel­d kantelde. De dag begon zoals altijd met het verzorgen van de kinderen toen de telefoon rinkelde. In het naburige dorpje Butagaya had zich een drama afgespeeld: een moeder van zeven kinderen was na haar laatste bevalling enkele dagen geleden doodgebloe­d. De baby was verwaarloo­sd achtergebl­even in de chaos van de begrafenis en had vijf dagen na de geboorte nog niet eens een naam gekregen. Emilie werd verantwoor­delijk voor het jongetje, dat al gauw Adam werd gedoopt. Ze verlengde haar verblijf in Oeganda om voor hem te zorgen, had slapeloze nachten door de huilende baby, maar het deerde haar niet. “Het voelde als een voorrecht aan om voor hem te mogen zorgen”, zegt ze.

Toch kwam na zo’n twee maanden de dag dat ze moest vertrekken om haar diplomauit­reiking in Engeland bij te wonen. Na de zomer begon ze als fulltime lerares in Londen, maar bezocht ‘haar’ kind opnieuw tijdens de kerstdagen en met Pasen. “De minuut dat de vakantie van start ging, zat ik steeds op het vliegtuig naar Oeganda”, vertelt Emily. “Maar die korte bezoekjes waren niet genoeg en ik besloot om een foster parent te worden. Dat is nodig om later het adoptiepro­ces te kunnen opstarten. Daarvoor moet je echter wel minstens een jaar met het kind in Oeganda wonen.”

Dus verhuisde Emilie in augustus vorig jaar naar Oeganda, waar ze begon te werken als lerares in een internatio­nale school.

Vlak voor kerstmis kreeg Emillie echter haar ontslag en sindsdien heeft ze geen nieuwe job meer kunnen vinden in Oeganda.

Om die reden heeft Emilie een fundraiser­pagina opgezet, waarop ze mensen vraagt haar te helpen om te helpen ‘Adam thuis te laten komen’. “Ik vraag jullie hulp om ervoor te zorgen dat we nooit meer gescheiden worden. Ik hoop dit jaar eindelijk Adams moeder te kunnen worden. Elk bedrag, hoe klein ook, betekent enorm veel voor ons. Al het geld zal besteed worden aan het adoptiepro­ces, jullie kunnen ons helpen om voor eens en voor altijd een familie te worden!”

Inmiddels heeft Emilie al meer dan 12 duizend pond opgehaald, veel meer dan waar ze om had gevraagd. Toch kan ze het geld goed gebruiken voor de adoptiekos­ten in haar thuisland, het Verenigd Koninkrijk.

(HLN/ Foto: viral-magazine.

com)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname