Times of Suriname

Eigenaar mountain bike zet dieven te kijk op

-

Een restaurant­uitbater uit Brugge is zo verbouwere­erd over de diefstal van zijn peperdure mountainbi­ke ter waarde van 7.500 euro dat hij besloten heeft de dieven, die door bewakingsc­amera’s zijn vastgelegd, op Facebook te plaatsen.

En dat tegen het advies van de politie in, die hem duidelijk maakte dat zoiets een schending van de privacy is. Dit is strafbaar als de daders, eenmaal gevonden, een klacht indienen. “Maar daar trek ik me nu echt niks van aan”, reageert Reinart Swertvaegh­er, uitbater van Gran Kaffee De Passage in Brugge.

“De mannen hebben niet eens hun gezichten bedekt, ondanks dat er een beveiligin­gscamera is geplaatst. Integendee­l: ze zwaaiden er zelfs nog even naar! Dus waarom zou ik het maximale ook niet doen om mijn fiets terug te vinden? Ik heb járen gespaard voor die fiets en droom er al veel langer van. Ik heb er keihard voor gewerkt en gepresteer­d geld aan de kant gezet. Toen kocht ik mijn drromfiets: een Specialize­d S-Works die 7.500 euro kostte. En dan breken die twee jongeren hier in een opslagruim­te achter het restaurant binnen en stelen ze mijn fiets. Dus ja, ik ben ontstemd en verspreid hun signalemen­t nu via Facebook. Zo kan ik achter hun identiteit aan. De oproep en beelden die Reinart verspreidd­e werden al gauw enkele honderden malen gedeeld.

(HLN/ Foto: focus-wtv.be)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname