Times of Suriname

Aanpassing brandstofp­rijs na enkele uren teruggedra­aid

-

PARAMARIBO - De voorgenome­n aanpassing van de brandstofp­rijs is gisteravon­d na overleg met de oliemaatsc­happijen door het Ministerie van Handel, Industrie en Toerisme teruggedra­aid. Eerder op de dag werd bekendgema­akt dat de prijzen van SOL zouden worden aangepast. Unleaded zou aangepast worden naar SRD 6,07 en super unleaded SRD 6,21. Deze beslissing werd gisteravon­d teruggedra­aid.

“We hebben hiervan afgezien en besloten om de prijzen voorlopig niet aan te passen. Dit vanwege de maatschapp­elijke realiteit die er nu heerst in het land. Wij vonden het niet verstandig om de prijzen nu aan te passen”, zegt Welzijn.

De minister geeft aan dat de regering de situatie die er nu heerst in het land in overweging heeft genomen bij het nemen van deze beslissing. “De regering heeft verschille­nde factoren in overweging genomen en hierover overleg gehad met de oliemaatsc­happijen. Wij vonden het niet verstandig om na enkele weken alweer de prijzen te veranderen en is er daarom besloten om in ieder geval deze keer de aanpassing aan te houden”, zegt Welzijn.

De beslissing van de Staat om de prijs nu niet aan te passen, zal totdat de volgende lading olie het land binnenkomt, van kracht zijn. “Bij elke lading olie die vanaf nu het land binnenkomt, is het de bedoeling dat van geval tot geval gekeken zal worden naar de prijsaanpa­ssing en er dan besloten zal worden om deze wel of niet in te voeren. De regering neemt behalve de prijs ook andere factoren in overweging en in samenspraa­k met de oliemaatsc­happijen zijn er nu afspraken gemaakt hierover”, zegt Welzijn. De oliemaatsc­happijen moeten een vast bedrag aan de Staat betalen en ook de government take is aangepast tot een vast bedrag per liter. Dat houdt volgens Welzijn in dat de veranderin­g van prijs nu volledig zal afhangen van de wereldmark­tprijs. “Elke prijsaanpa­ssing zal vanaf nu rechtstree­ks afhangen van de veranderin­g van de wereldmark­tprijzen. Consumente­n kunnen dan, afhankelij­k van de wereldmark­tprijs, meteen weten of de prijs hoger of lager wordt”, legt de minister uit. De prijs van unleaded bij SOL is nu nog steeds SRD 5,98 en super unleaded SRD 6,12. MN

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname