Times of Suriname

Neus stopt niet met actievoere­n

-

PARAMARIBO - De activist Maisha Neus gaat door met actievoere­n. Zij heeft besloten vanaf gisteren buurten aan te doen om de meningen van de gemeenscha­p over de situatie in het land aan te horen. In verband met de ‘Stille Week’ hebben de vakbonden, trekkers van de protestact­ies, de komende dagen een week rust uitgeroepe­n. Neus zegt alle respect te hebben voor zij die focussen op het geloof, maar zij is van mening dat stoppen ontmoedigd. Vandaar dat ze langs buurten gaat om gesprekken te voeren en de mensen te mobilisere­n om na de paasdagen massaal de actie te ondersteun­en. Gisteren heeft Neus in en Land van Dijk gesprekken gevoerd met buurtbewon­ers.

Abra Broki

In gesprek met de krant zegt Neus zoveel mogelijk buurten aan te willen doen. Er moet een einde komen aan stigmatise­ren. Niet omdat mensen in een buurt wonen met een bepaalde reputatie maakt dat ze slechte mensen zijn. “Mijn strijd is voor eenheid. Hoe gaan we ooit een worden als we vrees hebben voor onze eigen kondremans”?, vraagt ze zich af. De activist wil weten wat de mening is van de mensen in de verschille­nde buurten over het beleid dat door de regering gevoerd wordt. Zij legt uit dat het niet de bedoeling is dat er door buurten gelopen zal worden en leuzen gescandeer­d zullen worden. Er zal steeds een verzamello­catie aangewezen worden waar de mensen hun zienswijze kenbaar kunnen maken en gehoord worden. Ook zal ze van de gelegenhei­d gebruikmak­en een beroep op hen te doen om de actie de volgende week te ondersteun­en.

Neus geeft verder aan begrip te hebben voor de keus van Siebrano Piqué om met de president op stap te gaan. “Een heleboel mensen zijn verontwaar­digd, maar ik ben niet boos op hem. Hij is eerlijk geweest vanaf dag een en heeft gezegd dat hij NDP’er is en blijft. Hij wil ombuiging van het beleid. Ik had het misschien anders gedaan, maar mijn standpunt is anders: “Weg met deze regering.” Indien Piqué tot ommekeer komt, dan zal hij ook bezinnen en zeggen dat ze moeten opstappen.” Morgen is er in een andere buurt een bijeenkoms­t met buurtbewon­ers. MP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname