Times of Suriname

Ajax kon toptalent niet behouden

-

VOETBAL - In 2013 werkten Brian Tevreden en Donyell Malen nog samen bij Ajax, maar inmiddels zijn ze allebei actief in Engeland. Tevreden is technisch directeur bij Reading, terwijl Malen nu bijna twee jaar bij Arsenal speelt. In 2015 verliet de achttienja­rige spits Ajax om bij the Gunners aan de slag te gaan.

Bij Ajax Onder-14 was Tevreden de trainer van Malen. Twee jaar later besloot het talent naar Arsenal te vertrekken. “Er waren geruchten dat hij naar Arsenal zou gaan. We waren teleurgest­eld, omdat we veel energie in hem hadden gestoken. Maar het was zijn beslissing en ik neem hem niks kwalijk. Je kan het op twee manieren bekijken: voor Ajax is het negatief, maar voor hem is het goed om naar een ander land met een andere manier van spelen te gaan”, zegt Tevreden in gesprek met Football.London.

“Ik sprak in die periode met Wim Jonk, destijds hoofd jeugdoplei­dingen bij Ajax. Ik wilde dat hij zou blijven, maar Donyell had al in zijn hoofd dat hij naar Arsenal ging. Hij is een speler met potentie”, vervolgt de technisch directeur van Reading. “Het is moeilijk om hem te beschrijve­n. Als ik hem moet vergelijke­n met een speler in de Premier League, lijkt hij een beetje op Alexis Sánchez. Hij is relatief klein, snel en sterk, ook al is hij niet de grootste spits. Overigens kan hij ook als aanvallend­e middenveld­er of als buitenspel­er spelen, hij is multifunct­ioneel.”

“Als hij doet wat Arsenal wil, zal hij een topspits worden. Hij is nu achttien jaar oud, dus dat zal steeds dichterbij komen. Het is aan hem, hij heeft de potentie. Het is een mentale kwestie, denk ik. Hij moet sterk zijn en in zichzelf geloven”, besluit Tevreden. Malen speelt zijn wedstrijde­n dit seizoen vooral bij de beloften van Arsenal. (VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname