Times of Suriname

Parana kampioen LSB

-

VOETBAL - Parana is de nieuwe kampioen van de Lelydorp Sport Bond. Het team onttroont Junior. Flamingo eindigt op de tweede plaats en Sea Boys is derde. Parana en Flamingo zullen de LSB vertegenwo­ordigen in het komende Lidbondent­oernooi. Flamingo had de beste papieren in handen om kampioen te worden. Het team moest daarvoor winnen van Sea Boys, maar zaken liepen echter anders. Flamingo kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Hierdoor kreeg Parana de mogelijkhe­id om het kampioensc­hap te pakken; het moest winnen van Junior.

Parana begon de eerste helft slecht, want in de achttiende minuut bracht Raoul MoeraAwali­e Junior op een voorsprong: 1-0. Dit werd ook de ruststand van de wedstrijd. In de tweede helft kwam Parana beter opdagen en scoorde binnen korte tijd drie keer. Danilo Kartosendj­ojo bracht de teams op gelijke hoogte, waarna Maikel Moeljoredj­o Parana op voorsprong bracht. In de 72ste minuut vergrootte Joel van Bosse de voorsprong naar 3-1. Beide teams eindigden de wedstrijd met een man minder. Miquel Paujali (Junior) en Van Bosse kregen de rode kaart.

Parana eindigt door de overwinnin­g op de eerste plaats met zeven punten. Flamingo is tweede met zes punten en Sea Boys is nummer drie met vier punten. De kampioen van vorig jaar werd laatste met twee punten. tweede klasse: Bernharddo­rpMatta: 3-1 en Ras’75Rambaan: 4-0. U-17: Sea Boys-Ras’75: 8-1 en Cura Boys-Real Poerwo: 3-0.